Σφαιρόπουλος: «Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη Final 4 και τόνισε πως δεν είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής αλλά οι παίκτες του. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην σειρά με την Μπαρτσελόνα ενώ αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη.
Αναλυτικά όσα είπε στο Έθνος:
Για τη δουλειά του στην ομάδα: «Για εμένα προτιμώ να μιλούν οι άλλοι, όχι εγώ. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Στηρίζω τους παίκτες, τους συνεργάτες μου. Όλοι μαζί κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Πρωταγωνιστές σε αυτό το παιχνίδι είναι οι παίκτες. Αυτοί δίνουν την ψυχή τους στο παρκέ. Εμείς απλά προσπαθούμε να τους κάνουμε να παίξουν καλύτερα. Δεν θέλω να μιλάω για εμένα, αλλά για τους παίκτες».
Για τους αδερφούς Αγγελόπουλους: «Όταν συναντήθηκα με τους κύριους Αγγελόπουλους, μου είπαν “έλα”. Ήξερα πού πηγαίνω. Γνώριζα πώς πρέπει να λειτουργεί η ομάδα. Και γι΄ αυτό είπα το “ναι”. Μου συμπλήρωσαν πως θέλουν τίτλους. Αυτή η πρόκριση στο Final Four δεν είναι τέτοιος, αλλά αποτελεί ένα “παράσημο” για την ομάδα. Όλοι μαζί το πετύχαμε, μέχρι το επόμενο…».
Για το κλειδί της επιτυχίας: «Όταν ήλθα, γνώριζα πως υπάρχει ένα καλό ρόστερ. Είναι πολύ σημαντικό πως υπάρχουν παίκτες με καλό χαρακτήρα, πως υπάρχει καλό κλίμα. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ηγέτης και με τον τρόπο παιχνιδιού και με τη νοοτροπία του. Δίνει το παράδειγμα. Αλλά υπάρχουν Έλληνες και ξένοι που δημιουργούν ένα ισχυρό σύνολο. Πρόκειται για παίκτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι, όμως, βάζουν το “εγώ” τους κάτω από την ομάδα».
Για το αν φοβάται την γρήγορη επιτυχία: «Καθόλου. Ο Ολυμπιακός απαιτεί τις επιτυχίες. Αλίμονο αν φοβόμαστε να τις πάρουμε…».

Σχετικά άρθρα