Σούπερ Ιτάνζ και έλλειψη δυνάμεων

Χάρη στον Σάρλ Ιτάνζ ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν έχασε από έναν αντίπαλο ο οποίος φανερά είχε περισσότερες δυνάμεις και φρεσκάδα κατά την διάρκεια του αγώνα. 
Είναι ξεκάθαρο αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο «μαγικό ραβδάκι» για να αλλάξει η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο ΠΑΟΚ έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ, δεν μπορούσε εύκολα να διασπάσει την πολυπρόσωπη και συμπαγέστατη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ κινδύνεψε στις αντεπιθέσεις «φωτιά» που εξαπέλυσαν οι φιλοξενούμενοι.
Για τον ΠΑΟΚ που πίκρανε τους οπαδούς του εξαιτίας της απόδοσής του κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, το ζητούμενο είναι πως θα μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα στα πλέι οφ. Και το κυριότερο, πως θα μπορέσει ο Γιώργος Γεωργιάδης με τους στενούς του συνεργάτες, να διαμορφώσουν ένα τέτοιο πλαίσιο στην ομάδα, για να μπορέσουν οι παίκτες να ανταποκριθούν στους έξι συνεχόμενους αγώνες που θα δώσει ο Δικέφαλος στα πλέι οφ.
Ασφαλώς και με την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν χάθηκε τίποτα. Απλά ο ΠΑΟΚ έχασε την δυνατότητα να αποκτήσει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, την οποία τελικά δεν πέτυχε.
Είναι φανερό πως χωρίς δυνάμεις δεν βγάζεις παιχνίδι. Αλλά και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι σου, δεν μπορείς να πετύχεις πολλά. Από τον ΠΑΟΚ έλειπαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι πλαγιοκοπήσεις που θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ.
Η επιμονή για να αλλάξει η εικόνα είναι το βασικό κίνητρο που πρέπει να έχει ο Γιώργος Γεωργιάδης, τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και κυρίως οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Από την απόδοση των οποίων κρίνονται πολλά μέσα στο παιχνίδι. Από τον ΠΑΟΚ ήταν με διαφορά καλύτερος ο Ιτάνζ.

Σχετικά άρθρα