Αλλάζει ταυτότητα στην άμυνα

Η επικείμενη αποχώρηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ μετά το τέλος της σεζόν αλλάζει τα δεδομένα στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού που πλέον αναγκάζεται να βγει στο κυνήγι κι ενός κεντρικού αμυντικού που θα λογίζεται ως ο ηγέτης της «πράσινης» οπισθοφυλακής.
Εν πολλοίς το Τριφύλλι θα αλλάξει την αμυντική δομή του (και όχι μόνο) καθώς πέραν των δύο στόπερ που προβλέπεται να αποκτηθούν, αποτελεί ειλημμένη απόφαση και η ενίσχυση με έναν δεξιό μπακ, κι έναν αμυντικό μέσο, οι οποίοι θα θεωρούνται… εντεκαδάτες επιλογές.
Με όρους βασικών παικτών -συγκριτικά με την εφετινή ομάδα- στους έξι αμυντικογενείς παίκτες την ενδεκάδας, τη θέση τους θα διατηρήσουν οι εξής δύο Στιλ και Νάνο καθώς στο αρχικό πλάνο (τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Σίλντενφελντ) ο Ταυλαρίδης λογιζόταν ως τρίτη λύση στο κέντρο της άμυνας κι ακόμη πιο πίσω ο Τριανταφυλλόπουλος.
Οσον αφορά τη δεξιά πτέρυγα, παραμένει άγνωστο αν θα παραμείνει ο Μπούρμπος στο ρόστερ, ερώτημα αποτελεί και ο Μαρινάκης, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι αποχωρεί ο Σπυρόπουλος. Στη θέση του αμυντικού μέσου ο Λαγός θα αποτελέσει την εναλλακτική επιλογή, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι μέλλει γενέσθαι με τον Μέντες…
Όπως γίνεται αντιληπτό, με τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, θα αλλάξει τελείως η ταυτότητα των Πρασίνων ως προς την αμυντική λειτουργία, η οποία πάντως κατά την τελευταία διετία υπήρξε προβληματική εξαιρουμένων λίγων αγώνων.
Πώς διαμορφώνεται η άμυνα του Παναθηναϊκού
Τερματοφύλακας
Στιλ
Κοτσόλης
Δεξιός μπακ
Μεταγραφή
Μπούρμπος;
Μαρινάκης;
Αριστερός μπακ
Νάνο
Χουχούμης
Στόπερ
2 μεταγραφές
Ταυλαρίδης
Τριανταφυλλόπουλος
Αμυντικός χαφ
Μεταγραφή

Σχετικά άρθρα