Ο Αργεντινός που «γυάλισε» στον Ολυμπιακό (video)

Αρχικά επρόκειτο να ασχοληθεί με τη γυμναστική. Τελικά ο Γκουίντο Καρίγιο έπαιξε ποδόσφαιρο και τώρα φλερτάρει -με προξενητή τον Λουτσιάνο Γκαλέτι- με τον Ολυμπιακό.
Ο Γκουίντο Καρίγιο γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1981, στη Λα Πλάτα αλλά αμέσως η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη Μαγκνταλένα όπου ζούσαν οι παππούδες του.Η πρώτη ενασχόληση με τον αθλητισμό ήταν με τη γυμναστική όμως εύκολα ο πατέρας του Μαρσέλο, ασφαλιστής στο επάγγελμα αλλά και ποδοσφαιριστής στην Ουνιόν, την Φουέρζα και για λίγο στην Ιντεπεντιέντε τον ώθησε στο ποδόσφαιρο. Η μητέρα του Λάουρα είχε κάποιες αντιρρήσεις αλλά γρήγορα τις ξεπέρασε βλέποντας ευτυχισμένο τον γιο της όπως και τον αδερφό του Μάνουελ.
Η τοπική Νοβένα ήταν η ομάδα του. Δύο προπονήσεις την εβδομάδας, αγώνας το Σαββατοκύριακο αλλά και με τον πατέρα του στο γήπεδο για να δουν την αγαπημένη ομάδα της οικογένειας, τη Φουέρζα.Αγωνίστηκε στη Λα Πλάτα όπου τότε ζούσε η αδερφή του Σολ, η οποία σπούδαζε στη Νομική.Η άνεση που είχε στο σκοράρισμα τον έκανε γρήγορα γνωστό αν και οι επιφυλάξεις που είχαν κάποιοι είχαν να κάνουν με τον χαρακτήρα. Οχι ότι δημιουργούσε προβλήματα. Το ακριβώς αντίθετο. Απόλυτα ήσυχος, δεν μιλούσε ποτέ, δεν τσακωνόταν στο γήπεδο κι αυτό έκανε κάποιους να λένε ότι δεν μπορεί ένας επιθετικός να τα βάζει με τους αμυντικούς αν δεν γίνει λίγο… αλήτης.
Τελικά, ο χαρακτήρας του δεν τον εμπόδισε, στην επόμενη ομάδα του, την Εστουδιάντες να στέλνει τη μπάλα στην αντίπαλη εστία. Με ύψος 1.91 μ., είχε μια καλή χρονιά την περίοδο 1013-14 με 13 γκολ σε 37 αγώνες. Το 2-14, σε 25 αγώνες πέτυχε εννέα γκολ ενώ φέτος η παρουσία του είναι εξαιρετική καθώς σε 15 αναμετρήσεις έχει οκτώ γκολ.
Ο 32χρονος Μαρίνο Παβόνε, ο οποίος αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Εστουδιάντες ήταν το είδωλό του όπως και ο 34χρονος σήμερα Ερνέστο Φαρίας, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στην Αμέρικα.
Υποκλίνεται στον Ιμπραΐμοβιτς, του αρέσει πολύ το στιλ του Καβάκι αλλά η μεγάλη του απόλαυση είναι να παρακολουθεί τον Κριστιάν Ρονάλντο.
Την περίοδο 2011-12, βρβεύθηκε από το Συμβούλιο της Μαγκνταλένα ως ο αθλητής της χρονιάς. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί γκολ του Γκουίντο Καρίγιο.

Σχετικά άρθρα