Δεν παίρνουν άδεια ΠΑΣ και Πανθρακικός

Δεν έγιναν δεκτές οι εφέσεις του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πανθρακικού και ως εκ τούτου δεν αδειοδοτούνται ενόψει της νέας σεζόν.
Αυτό σημαίνει οτι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ακόμη κι αν τερματίσει στην πρώτη πεντάδα της Super League δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ.
Εξάλλου έγιναν δεκτές οι εφέσεις των ΠΑΕ Λεβαδειακός, Πλατανιάς και Βέροια, οι οποίες λαμβάνουν κανονικά άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.
H σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης (Ε.Ε.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.
Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο. και ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ.
Δεν έκανε δεκτές τις εφέσεις και δεν χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.
Οι κυρώσεις για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ
Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΔΣ της Super League: ΠΑΕ που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ περιόδου 2014-15 η οποία δεν θα λάβει άδεια ΕΠΟ κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης, δεν θα υποβιβάζεται στη Football League (εξ αυτής της αιτίας) θα συμμετέχει κανονικά στο Πρωτάθλημα «Super League 2015-16», αλλά επ’ αυτής θα ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί.
Α) Η μη αδειοδοτηθείσα ΠΑΕ δε θα δύναται, κατά τις μεταγραφικές περιόδους «Ιουλίου-Αυγούστου 2015» και «Ιανουαρίου 2016» να προβαίνει στην απόκτηση ποδοσφαιριστών, με την εξαίρεση ποδοσφαιριστών κάτω των 24 ετών (γεννηθέντων από την 1/1/1991 και μετά) με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος και γηγενών (locally trained), επίσης κάτω των 24 ετών (γεννηθέντων από την 1/1/1991 και μετά). Παράλληλα, η εν λόγω ΠΑΕ, μέχρι και την 30/6/16 δε θα δύναται να προβαίνει στην ανανέωση ή τροποποίηση (που εμπεριέχει επέκταση διάρκειας συμβολαίου) των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών της, πλην της περίπτωσης ποδοσφαιριστών κάτω των 24 ετών.
Β) Κατ’ εξαίρεση των ως άνω επιτρέπονται χωρίς κανένα ηλικιακό όριο οι αποκτήσεις (λ.χ. με μεταγραφή ή ανανέωση ή δανεισμό) τριών (3) κατά ανώτατο όριο ποδοσφαιριστών οιασδήποτε εθνικότητας για τη μεταγραφική περίοδο «Ιουλίου-Αυγούστου 2015» και ενός (1) κατά ανώτατο όριο ποδοσφαιριστή (με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος ή γηγενή) για τη μεταγραφική περίοδο «Ιανουαρίου 2016».
Γ) Επίσης κατ’ εξαίρεση των ως άνω, παρέχεται η δυνατότητα σε ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης ΕΠΟ, να προβαίνουν, με συμφωνητικό τροποποίησης, κατά το διάστημα από τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης περί μη αδειοδότησης μέχρι και τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 (περιλαμβανομένων και των αγώνων Playoff ή άλλων αγώνων κατάταξης μόνο αν η εν λόγω ΠΑΕ συμμετέχει σε αυτούς) σε δύο (2) κατ΄ανώτατο όριο συνολικά ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών (προ της λήξεως αυτών) άνω των 24 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Διευκρινίζεται ότι οι ανανεώσεις/τροποποιήσεις συμβολαίων Ελλήνων ή γηγενών (locally trained) ποδοσφαιριστών κάτω των 24 ετών είναι ελεύθερες, κατά τα ως άνω. Ωστόσο, δεν επιτρέπονται ανανεώσεις (ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας του ποδοσφαιριστή) με τις όποιες επέρχεται αύξηση των αποδοχών του ποδοσφαιριστή ή των εν γένει ποσών που καταβάλλονται σε αυτόν, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
Δ) Για κάθε εγγραφή νεοαποκτηθέντος ποδοσφαιριστή με οποιονδήποτε τρόπο (λ.χ. δια μεταγραφής ή με δανεισμό ή με έγγραφη ελεύθερου ποδοσφαιριστή ή με πρώτη εγγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή ως επαγγελματία κλπ) ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας αυτού, τίθεται ανώτατος συνολικός περιορισμός στις αποδοχές του (μισθούς, δόσεις συμβολαίου και κάθε άλλη χρηματική ή χρηματικώς αποτιμητέα παροχή) ποσού εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ ανά δωδεκάμηνο. Επιπροσθέτως, στις περιπτώσεις μεταγραφών ή δανεισμών δεν επιτρέπεται η καταβολή αμοιβής μεταγραφής ή δανεισμού ή οποιοιδήποτε άλλου χρηματικού ποσού με οποιαδήποτε μορφή προς το προηγούμενο ή το δανείζον σωματείο, ΠΑΕ, αλλοδαπό σωματείο ή ποδοσφαιρική εταιρεία κλπ.
ΙΙ) Από τα ποσά που αναλογούν σε μη αδειοδοτούμενη ΠΑΕ εκ των αμοιβών κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών και λοιπών συναφών δικαιωμάτων, η Super League θα παρακρατεί ποσό 20% το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της εν λόγω ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές, δυνάμει αμετάκλητων αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ που θα έχουν εκδοθεί κατά το χρόνο της επικείμενης διαδικασίας αδειοδότησης ΕΠΟ και δυνάμει των όποιων ΠΑΕ τυχόν δεν θα λάβει άδεια ΕΠΟ, κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης.

Σχετικά άρθρα