«Μάξιμουμ 1.000 Ολυμπιακοί στην Μαδρίτη»

Μάξιμουμ 1.000 οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρίσκονται στην Μαδρίτη σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, πρόεδρο της ΚΑΕ, ο οποίος, επισήμανε ότι μόνο 100 φίλοι των «ερυθρόλευκων» πίστεψαν στην ομάδα και έκλεισαν εισιτήρια νωρίς μέσα στην σεζόν για το Φάιναλ Φορ από το ιντέρνετ.
Ο Αγγελόπουλος τόνισε ότι οι πέντε Έλληνες μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού, που βρίσκονται εδώ και χρόνια στην ομάδα (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Σλούκας και Κατσίβελης) μεταλαμπαδεύουν το πνεύμα της ομάδας στους ξένους: «Δεν τα παρατάμε ποτέ και μαχόμαστε πάντα».
Η συνέντευξη του προέδρου των «ερυθρόλευκων» στον ΟΤΕ TV:
– O κύριος Αγγελόπουλος κρατάει κάτι στα χέρια του. Θέλετε να μας πείτε τι είναι αυτό που κρατάτε;
«Ένας φίλαθλος εδώ μου έκανε δώρο. Είναι δώρο από την Κωνσταντινούπολη αναμνηστικό από έναν φίλαθλο που δεν έχει χάσει Final Four».
– Κύριε Αγγελόπουλε ζήσατε μεγάλες στιγμές την Πέμπτη, μεγάλες εικόνες, έτσι δεν είναι;
«Αυτά είναι, τα τελευταία εφτά χρόνια, όπως είπαμε, να το ακούει ο κόσμος, στον OTE δεν το έχουμε πει και μιας και είναι χορηγός μας να το πούμε, είμαστε η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη βάσει παρουσιών, βάσει κατακτήσεων και τελικών, είναι καθαρό αυτό και πάμε εκεί πέρα στη Μαδρίτη για να παλέψουμε».
– Έχουν ακουστεί διάφορα, για τα ρόστερ, για τα μπάτζετ, αλλά ο Ολυμπιακός ακολουθεί τον δικό του δρόμο, χαράζει το δικό του δρόμο και τον ακολουθεί. Αυτό το μονοπάτι είναι πιο «γλυκό» κατά τη γνώμη σας;
«Το θέμα με τα ρόστερ και τα μπάτζετ είναι το πώς αξιολογείς  έναν παίκτη ή και τι πληρώνουν παραπάνω άλλες ομάδες για να πάνε κάποιοι παίκτες να παίζουν στην Ρωσία ή στην Τουρκία. Δηλαδή όλα είναι σχετικά. Εμείς κάνουμε αυτή την αξιολόγηση, σε συνδυασμό με τη χημεία, τους προπονητές και παίκτες που είναι ήδη από την αρχή στις επιτυχίες, οι πέντε Έλληνες, Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Σλούκας και ο Κατσίβελης μεταλαμπαδεύουν στους ξένους που έρχονται ποιο είναι το πνεύμα της ομάδας. Ότι μαχόμαστε και δεν τα παρατάμε ποτέ».
– Ο κόσμος δημιούργησε το αδιαχώρητο στα δύο ματς με τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ. Το ίδιο θα γίνει και στη Μαδρίτη…
«Όχι, το αδιαχώρητο δεν θα γίνει. Να τα λέμε όλα. 780 εισιτήρια πήραμε, 100 Ολυμπιακοί πιστέψανε στην ομάδα και έχουν πάρει εισιτήρια από το ίντερνετ. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Στη Μαδρίτη το 70% θα είναι οπαδοί της Ρεάλ. Είναι  η πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια νομίζω που περνάει ομάδα διοργανώτρια. Ισπανοί θα είναι κυρίως. Ολυμπιακοί θα είναι μάξιμουμ χίλιοι. 780 που παίρνει η ΚΑΕ και 100 που πίστεψαν στην ομάδα όλο τον χρόνο».
– Φαντάζομαι, όμως, προσπάθειες θα γίνουν για να εξασφαλιστούν περισσότερα εισιτήρια;
«Προσπάθειες θα γίνουν, αλλά δεν είναι όπως άλλες χρονιές που τα είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε παραπάνω εισιτήρια. Όπως στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο. Είναι ο τρόπος διάθεσης, γι’ αυτό είναι και το ενδιαφέρον την Ευρωλίγκας, να υπάρχει πληρότητα. Την πληρότητα την εξασφαλίζεις όταν πουλάς μέσα στη χρονιά. Αυτοί που περιμένουν να βρουν τώρα εισιτήριο, θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα αλλά δεν είναι εφικτό εκ των πραγμάτων. Μακάρι να είχαμε 2000 εισιτήρια για τη Μαδρίτη, αλλά δεν έχουμε. Τι να κάνουμε τώρα;»
 

Σχετικά άρθρα