Ντόρτμουντ και Σωκράτης στον μεγάλο τελικό (videos)!

Η Ντόρτμουντ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίζει σε όλο τον αγώνα, πήρε πολύ μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, καθώς για τα ημιτελικά του θεσμού πήρε θριαμβευτική πρόκριση στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν με 2-0 στα πέναλτι (1-1 παράταση/κανονική διάρκεια). Με τους Βαυαρούς να χάνουν και τις τέσσερις εκτελέσεις τους, λόγω… γλιστρήματος! Δοκάρι στο 55’ ο Λεβαντόφσκι!

Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ (1-0) στο 29’ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σε φάση στην οποία ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε ευθύνη, καθώς μετά το πρώτο πλασέ του Πολωνού άσου δεν πήγε στην μπάλα (χτύπησε στο δοκάρι και πήγε ξανά στον αντίπαλό του. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πλάσαρε χαμηλά, ο Έλληνας αμυντικός πήδηξε και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια για να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Λεβαντόβσκι είχε δοκάρι και στο 55′. Στη συνέχεια της συγκεκριμένης φάσης, μετά από προσπάθεια του Τόμας Μίλερ, ο Σμέλτσερ έκοψε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής έδειξε… παίζεται και ο Πεπ Γκουαρδιόλα βγήκε από τα ρούχα του!

Η Ντόρτμουντ κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 75′, με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στην ιστορία της φιλοξενούμενης στο Μόναχο σε ματς κυπέλλου. Ο άσος της φιλοξενούμενης σκόραρε με προβολή, μετά από σέντρα του Μπλαστσικόβσκι. Ο Νόιερ έδιωξε την μπάλα, αλλά αυτή είχε περάσει την γραμμή και έγινε το 1-1.

Ακολούθησαν από τον Μάνουελ Νόιερ δύο καταπληκτικές επεμβάσεις, σε σουτ του Μχιταριάν και σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Μάριο Ρόις.

Να αναφέρουμε πως ο Άριεν Ρόμπεν αγωνίστηκε επιστρέφοντας μετά τον τραυματισμό του, αλλά έπαιξε 16 λεπτά και αποχώρησε με τραυματισμό στην αριστερή γάμπα (84′)…

Έτσι, πήγαμε στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο ο Καμπλ, που μπήκε αλλαγή αποβλήθηκε στο 108′ με δεύτερη (η πρώτη στο 90’) κίτρινη κάρτα και έτσι η Ντόρτμουντ έπαιξε με 10 παίκτες για σχεδόν όλο το 2ο ημίχρονο της παράτασης.

Τα πέναλτι
Μπάγερν: Λαμ (άουτ)
Ντόρτμουντ: Γκιουντογάν (ηκολ)
Μπάγερν: Τσάμπι Αλόνσο (άουτ)
Ντόρτμουντ: Κελ (γκολ)
Μπάγερν: Γκέτσε (απόκρουση Λάνγκερακ)
Ντόρτμουντ: Χούμελς (απόκρουση Νόιερ)
Μπάγερν: Νόιερ (δοκάρι)
-Είναι χαρακτηριστικό πως Λαμ και Τσάμπι Αλόνσο γλίστρησαν στις εκτελέσεις τους.

Οι συνθέσεις
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενατιά, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα (68′ Ρόμπεν) (84′ Γκέτσε), Βάιζερ, Τόμας Μίλερ (76′ Σβάινσταϊγκερ), Λεβαντόβσκι.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Λάνγκερακ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ (90′ Κελ), Μπλαστσικόβσκι (83′ Καμπλ), Γκιουντογάν, Καγκάουα (70′ Μχιταριάν), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.

Αναλυτικά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας έχουμε:
Τρίτη
Μπάγερν – Ντόρτμουντ 2-0 πέν. 1-1 κ.δ./παρ. (29′ Λεβαντόβσκι / 75′ Ομπαμεγιάνγκ)
Τετάρτη
Αρμίνια Μπίλεφελντ – Βόλφσμπουργκ (21:30)

Σχετικά άρθρα