Τιραμισού με εσπρέσο!Ένα γλυκό που ξυπνάει τις αισθήσεις!

29 Απριλίου 2015

Το Ιταλικό γλυκό που σε ανεβάζει σέ όλα τα επίπεδα και σου φτιάχνει γλυκά την διάθεση.

Συστατικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ
5 κρόκους από φρέσκα αυγά
500 γρ. τυρί κρέμα Mascarpone
5 κουταλλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
6 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
λίγο  γάλα
2 ποτηράλια του εσπρέσο λικέρ καφέ

2 κουταλιές κακάο σκόνη για το γαρνίρισμα
 

 

Οδηγίες:

Βάζουμε μία κατσαρόλα με λίγο νερό στην φωτιά να βράζει χαμηλά και προσαρμόζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ. ( Μπεν-μαρί)

Ρίχνουμε στο μπολ την ζάχαρη και τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Το κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγη ώρα.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Παίρνουμε ένα πυρέξ  ή μια φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι που ξεκουμπώνει.

Φτιάχνουμε 6 φλιτζάνια εσπρέσο, ρίχνουμε λίγο γάλα το λικέρ καφέ και ανακατεύουμε.

Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ μία γρήγορη φορά από την μία πλευρά και στρώνουμε με το βουτηγμένο μέρος προς τα επάνω την πρώτη στρώση.

Στρώνουμε μια δόση κρέμας πάνω από τα μπισκότα.

Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα και κρέμα.

Τελειώνουμε στρώνοντας το στρώμα της κρέμας.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει.

 

 

http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Τα νέα της ημέρας
13:47 Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ