Ελαφρύ και χορταστικό: Παπαρδέλες με ντομάτα και σαφράν!

29 Απριλίου 2015

Προσπαθήστε να βρείτε φρέσκες παπαρδέλες για να κάνετε αυτή τη συνταγή.

Συστατικά:

400 γρ. παπαρδέλες
λίγες κλωστούλες από κρόκο Κοζάνης
20 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2 τομάτες, ψιλοκομμένες
κουταλιά της σούπας ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετ το λάδι και τηγανίζετε ανακατεύοντας το σκόρδο, την πάπρικα και το κρεμμύδι. Όταν το σκόρδο αρχίζει να σκουραίνει, το βγάζετε και προσθέτετε τις ντομάτες. Συνεχίζετε να τηγανίζετε και να ανακατεύετε, μέχρι να μαλακώσουν οι τομάτες και προσθέτετε το κρασί. Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά . Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με το γούστο σας. Βράζετε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, στο οποίο θα έχετε προσθέσει ήδη τον  κρόκο. Τις βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε τις παπαρδέλες σε μια πιατέλα. Τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις πασπαλίζετε με άφθονο τυρί.

 

 

http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...