Γεμιστές πατάτες με σολωμό και τσένταρ και....96 ΘΕΡΜΙΔΕΣ!

29 Απριλίου 2015

Συστατικά

  • 6 μικρές κίτρινες πατάτες (για βράσιμο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ
  • 2 κουταλιές της σούπας 

 

 

Τρόπος μαγειρέματος

1

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° C.

2

Τρίψε τις πατάτες με λάδι και πασπάλισε τες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

3

Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.

4

Ψήσε στους 200 ° για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

5

Βγάλ' τες από το φούρνο και άσ' τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.

6

Κόψε τις πατάτες στη μέση και σταυρωτά.

7

Κόψε ένα μικρό μέρος από την πλάτη κάθε πατάτας ώστε να στέκεται όρθια και να μη γέρνει. Προσεκτικά αφαίρεσε την ψίχα της χωρίς να πειράξεις το εξωτερικό τους.

8

Ανακάτεψε σε ένα μπολ την ψίχα της πατάτας με το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το τυρί και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

9

Γέμισε την πατάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.

10

Τοποθέτησε τις γεμιστές πατάτες σε ένα ταψί και στην κορυφή κάθε πατάτας, βάλε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σολωμό.

11

Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.

12

Πασπάλισε με άνιθο μόλις βγουν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα Ζώδια σήμερα
Αστρολογία
14:29 Τα Ζώδια σήμερα