Κυριακίδης: «Γιατί να μη πάρουμε το Κύπελλο;»

Για την πρόκριση της Skoda Ξάνθη στον τελικό του Κυπέλλου μίλησε ο Δημήτρης Κυριακίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό “novaσπορ”.
Οι δηλώσεις του:
Για την απόκρουση στη φάση της κεφαλιάς του Παύλου Κυριακίδη: «Ήταν σημαντική στιγμή και για εμένα και για την ομάδα γιατί ήταν ένα χρονικό σημείο που πίεζε αρκετά ο Ηρακλής και αν σκόραρε θα ήταν όλα διαφορετικά».
Για το αν υπήρχε άγχος: «Ήμασταν αρκετά αγχωμένοι γιατί προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε το θετικό αποτέλεσμα που είχαμε από το εκτός έδρας. Υπήρχε άγχος γιατί αν σκόραρε ο Ηρακλής θα βλέπαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».
Για τον κόσμο: «Ο κόσμος έχει δείξει ότι στα σημαντικά παιχνίδια μας στηρίζει. Θέλουμε τον κόσμο μας κάθε Κυριακή. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να γεμίζει συνέχεια το γήπεδο όμως χθες μας στήριξε σε όλη τι διάρκεια του παιχνιδιού και μετά γιορτάσαμε όλοι μαζί».
Για το ποιος ήταν ο στόχος της Ξάνθης: «Ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς με στόχο να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου που ήταν στόχος μας εδώ και πολλά χρόνια. Όταν αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό ελπίζαμε περισσότερο για μία καλή πορεία στον θεσμό. Το ματς με τον Ολυμπιακό σίγουρα θα είναι δύσκολο όμως εμείς τον στόχο μας τον πετύχαμε. Έχουμε τον χρόνο να ηρεμήσουμε και να δουλέψουμε ώστε να πετύχουμε τη νίκη και… γιατί όχι να μην πάρουμε αυτό το Κύπελλο και να έχει και η Ξάνθη ένα τρόπαιο».
Για την επιθετική γραμμή της Ξάνθης: «Έχουμε σπουδαίους παίκτες με τεράστια εμπειρία βέβαια νομίζω πως ο αγώνας του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό θα είναι τελείως διαφορετικά. Και ο Ολυμπιακός θα έχει άγχος γιατί θα πρέπει να διατηρήσει τον φαβορί του. Εμείς δεν έχουμε αυτό το άγχος που έχει ο Ολυμπιακός».
Για την καλή λειτουργία της επιθετικής γραμμής: «Το αποδίδω στο ότι δουλεύουμε καθημερινά στη προπόνηση και στο επιθετικό και στο αμυντικό. Ο κ. Λουτσέσκου δουλεύει πολλές ώρες κάθε μέρα και επιμένει στο γκολ και του αρέσει. Νομίζω πως η εμπειρία των παικτών οφείλεται σε αυτό και θεωρώ πως μέσα από τη καλή προπόνηση είναι κάτι που βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο».

Σχετικά άρθρα