Σαλάτα με κριθαράκι και....άρωμα Ελλάδας (260 θερμίδες)

30 Απριλίου 2015

Συστατικά

Για τη σαλάτα

  • 1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα κόκκιναφασόλια πλυμμένα και στραγγισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1/2 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1, 5 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1, 5 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο

Για το dressing

  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας το ζωμό λαχανικών αντί για νερό.

  • 2

    Στράγγιξε το και ξεπλυνέ το με κρύο νερό.

  • 3

    Τοποθέτησε το σε ένα μεγάλο μπολ και άφησε το να κρυώσει, ανακατεύοντας πού και πού για να μην λασπώσει.

  • 4

    Μέχρι το κριθαράκι να κρυώσει, ετοίμασε το dressing.

  • 5

    Χτύπησε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ και άφησέ το στην άκρη.

  • 6

    Μόλις το κριθαράκι κρυώσει, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε καλά.

  • 7

    Ρίξε από πάνω τo dressing και ανακάτεψε καλά.

  • 8

    Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου ή σαν κρύα σαλάτα.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ