Καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς: Σαλάτα με μπρόκολο και ρεβίθια!

30 Απριλίου 2015

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια μπρόκολο
  • κονσέρβα ρεβύθια, πλυμμένα και στραγγισμένα (ή αντίστοιχη ποσότητα βρασμένα)
  • 5 ψιλοκομμένα μικρά κρεμμύδια
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/3 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού τριμμένο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 6 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Μαγείρεψε το μπρόκολο στον ατμό μέχρι να μαλακώσει για 5- 7 λεπτά.

  • 2

    Αφού κρυώσει, κόψτο και ανακάτεψέ το με τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το κουκουνάρι.

  • 3

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Σιγά-σιγά πρόσθεσε το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς.

  • 4

    Όταν αναμειχθούν καλά, αλατοπίπερωσε.

  • 5

    Πάνω από το μείγμα με το μπρόκολο ρίξε το dressingπου ετοίμασες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ