Θ(ρ)ηλυκή «δυναστεία»

Το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του και τρίτο σερί κατέκτησε ο Ολυμπιακός μετά την νίκη με 3-1 σετ στην Κυψέλη κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Ολυμπιακός χτίζει σιγά σιγά την δική του δυναστεία στο γυναικείο βόλεϊ αφού επιβλήθηκε με σχετική άνεση του τριφυλλιού.
Ο Παναθηναϊκός που είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 23 πρωταθλήματα Ελλάδας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα του και να στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στις πράσινες και παρότι έχασε το game 2 της σειράς τελικώς πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην έδρα του Παναθηναϊκού.
Οι ερυθρόλευκες από την αρχή δεν φάνηκαν διατεθειμένες να επιστρέψουν στου Ρέντη και έπιασαν από τον λαιμό τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αντιμετώπιζε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή και κατά συνέπεια χαλούσε όλο του παιχνίδι του.
Ο Ολυμπιακός πίεζε από το σερβίς βλέποντας το πρόβλημα και με άνεση έφτασε στο 25-15 και στο 1-0 στα σετ.
Το ίδιο ακριβώς σκηνικό και στο δεύτερο σετ. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε επίθεση αλλά και στις άμυνες αλλά η υποδοχή του ήταν πολύ κακή. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να χτυπάει από το σερβίς και να δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό και μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ έχτισε την διαφορά που τον έφερε στο άνετο 25-18.
Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μεταλλαγμένος στο τρίτο σετ. Βελτίωσε θεαματικά το μπλοκ του ενώ η υποδοχή του ήταν σαφώς καλύτερη από ότι στα δύο προηγούμενα σετ. Ήταν η δική του σειρά να πιέσει τον Ολυμπιακό από το σερβίς. Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 16-13 και φαινόταν ότι είχε το μομέντουμ. Ωστόσο λόγω ενός πανό που ανέβηκε με υβριστικό περιεχόμενο για τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή. Οι ερυθρόλευκες βρήκαν ρυθμό μετά τη διακοπή αλλά ο Παναθηναϊκός είχε απάντηση και έφτασε στο 2-1 με 25-22.
Ο Ολυμπιακός όμως στο τέταρτο σετ μπήκε αποφασισμένος να σηκώσει το πρωτάθλημα. Με την Μπραμπόροβα να συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο δεύτερο σετ και να ασκεί πίεση από το σερβίς και την Νέσοβιτς να εκτελεί είτε στη διαγώνιο είτε στην ευθεία ο Ολυμπιακός σάρωσε τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινες έχασαν τη συγκέντρωση τους, έκαναν πολλά λάθη, όπως και στα δύο πρώτα σετ και έτσι ο Ολυμπιακός με το 25-14 έκανε το 3-1 και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Εξαιρώντας το πανό και κάποια υβριστικά συνθήματα για την Γιότα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα και στήριξαν τις παίκτριες του Ρούση, τις χειροκρότησαν και μετά το τέλος του παιχνιδιού ενώ αυτές ανταπέδωσαν αφού στάθηκαν μπροστά τους και χειροκροτούσαν. 
Τα σετ: 1-3 (15-25, 18-25, 25-22, 14-25)

Σχετικά άρθρα