Κλειστό το κέντρο της Αθήνας-ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις

1 Μαΐου 2015

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς ξεκινούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονται εργατικές ενώσεις και σωματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Στις 11 το πρωί πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου.

Κύριο αίτημα της ΓΣΕΕ είναι η επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «οι προκλήσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων είναι τεράστια, γι' αυτό απαιτείται ενότητα και συμμετοχή». «Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα» τονίζει η Συνομοσπονδία.

«Δεκαετίες μετά το Σικάγο, οι εργαζόμενοι ζούμε τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου. Ζούμε την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Βιώνουμε την επιστροφή σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα», αναφέρει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ. Διαμηνύει επίσης ότι «οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν αναγνωρίζουν τα άλλοθι των πιέσεων και των εκβιασμών σε αυτούς που εφαρμόζουν πολιτικές εξαθλίωσης».

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

 

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...