Το θέμα με τα «στημένα» είναι άλλο…

Ο ένας είπε στον άλλον που άκουσε ότι του είχαν πει πως είπαν να μη βάλει παίκτες ή να μπουν τρία γκολ στο τέλος.
Κι εμένα μου είπαν ότι στις λίστες με τα ύποπτα ματς που είχαν φτάσει από την Ευρώπη δεν ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά μία άλλη ομάδα. Και περιέργως, μου είπαν ότι τους είπαν, πως εκείνα τα ματς μιας άλλης ομάδας που δεν ερευνήθηκαν ποτέ, ήταν φορτωμένα σε γκολ και χρήμα στα τελευταία λεπτά. Έτσι μου είπαν ότι τους είχαν πει…
Κι αφού σας είπα κι εγώ τι μου είπαν ότι τους είπαν πως τους είχαν πει…
…Λέω να γράψω για ένα άλλο πρόβλημα με «στημένα», το οποίο πραγματικά πρέπει να δει ο Ολυμπιακός με προσοχή και δουλειά. Και να το λύσει ο προπονητής μαζί με τους παίκτες του.
Σε όλα τα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός, έχοντας τη συντριπτική κατοχή μπάλας και επιθέσεων σε σχέση με κάθε αντίπαλό του στην Ελλάδα, κερδίζει διψήφιο αριθμό κόρνερ και 5-6 φάουλ σε πλεονεκτική θέση κοντά στην περιοχή. Για απευθείας εκτέλεση ή σέντρα με καλές προϋποθέσεις.
Κι ο Ολυμπιακός δεν αξιοποιεί αυτές τις ευκαιρίες για να πετυχαίνει γκολ, παρότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι νόμος ότι τα μισά τέρματα μπαίνουν με τη μπάλα στημένη.
Όμως δεν είναι κάτι απλό. Θέλει δουλειά, τέχνη και τεχνάσματα, κομπίνες και πολλή προπόνηση.
Στο πρόσφατο ματς με τον Απόλλωνα είδαμε μία από τα ίδια. Ο Τσόρι να εκτελεί τα κόρνερ στο πρώτο δοκάρι κι οι αμυντικοί να διώχνουν εύκολα. Κι ένα φάουλ του Αργεντινού από σπέσιαλ θέση να περνάει λίγο άουτ… Πάλι καλά, δηλαδή, διότι συνήθως τέτοιες εκτελέσεις των ερυθρόλευκων βρίσκουν τείχος.
Δεν είναι δυνατό να είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα γκολ που έχει βάλει ο Ολυμπιακός από κόρνερ ή φάουλ. Να έχει μόνο μερικά στο Κύπελλο με απευθείας εκτελέσεις φάουλ από τον Ντουρμάζ ή τον Φορτούνη. Κι από κόρνερ να θυμόμαστε μόνο τώρα τελευταία μια κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στην Κομοτηνή.
Είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τον Περέιρα στις προπονήσεις, να το δουλέψει καλύτερα και να βρει λύσεις ενόψει του τελικού αλλά κυρίως για τη νέα χρονιά.
Διότι στον Ολυμπιακό ούτε τεχνίτες παίκτες λείπουν ώστε να εκτελούν καλύτερα και πιο επικίνδυνα τα φάουλ κοντά στην περιοχή, ούτε ψηλά κορμιά απουσιάζουν για να προωθούνται και να αξιοποιούν τα πάρα πολλά κόρνερ που κερδίζει η ομάδα…
Άρα κάτι άλλο λείπει…

Σχετικά άρθρα