Γκόμες: «Δεν ασχολούμαι με ανόητους»

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ερνάν Γκόμες εν μέσω πανηγυρισμών απάντησε σε όσους τον αμφισβήτησαν.Ουσιαστικά, ο άσος του ΠΑΟΚ από τη Βενεζουέλα το είχε πράξει όλη της χρονιά με τις εμφανίσεις του, οι οποίες του απέφρεαν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος και των τελικών της Volley League.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πολλά και διάφορα.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το νταμπλ: “Ξέρεις, είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνω απόψε. Ετρεξα και έφυγα απ΄όλους! Σήμερα κλείσαμε όμορφα ό,τι ανοίξαμε πριν από μερικούς μήνες. “Χτίσαμε” μια πολύ ωραία οικογένεια, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια, αποδείξαμε ότι στα καλά, αλλά προπάντων στα δύσκολα, είμαστε ενωμένοι! Είμαι τόσο χαρούμενος, γιατί παίξαμε και κερδίσαμε σαν ομάδα! Στον αθλητισμό όταν έχεις αυτοπεποίθηση και τέτοιου είδους σχέσεις μεταξύ στελεχών της ομάδας, είναι πιο εύκολο να υλοποιήσεις τους στόχους σου. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα για την ομάδα, την “οικογένειά μας”, για τους 10.000 φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο, δημιούργησαν εκκωφαντική ατμόσφαιρα και μας βοήθησαν στο μέγιστο βαθμό! Είμαι τόσο ενθουσιασμένος, επειδή τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για μένα, με τους τραυματισμούς που είχα. Πέρασα στιγμές που δε θέλω να θυμάμαι και φτάσαμε, αυτήν την ώρα, να μιλάμε μαζί!”.
Για τις εμφανίσεις του στους τελικούς με τον Ολυμπιακό: “Δεν ήταν εύκολο αυτό που είδατε. Το κάναμε να φαίνεται εύκολο, γιατί παίξαμε όλοι για όλους! Πολλοί άνθρωποι με ρωτάνε γιατί είμαι τόσο ήρεμος στον τρόπο που αγωνίζομαι. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, κάποια στιγμή μαθαίνεις και παίζεις με το μυαλό. Πρέπει, επίσης, να βρεις τρόπο να δώσεις στην ομάδα σου θετική ενέργεια όταν είναι λίγο πεσμένη. Στο τρίτο σετ του τρίτου τελικού, όταν ήμασταν πίσω στο σκορ με 20-22 και ήταν η σειρά μου να πάω στο σέρβις, είπα μέσα μου “Αυτή είναι η στιγμή για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θα ρισκάρω τα πάντα, θα πάρω την ευθύνη!”. Ο,τι σκέφτηκα δούλεψε! Ολοι πίστευαν ότι μπορώ να το κάνω, να δώσω στην ομάδα την ώθηση και τους πόντους που χρειαζόταν για να κερδίσουμε κι εγώ, με τη σειρά μου, πίστεψα πως όλοι μου οι φίλοι μπορούν να με βοηθήσουν για να το πράξω!”.
Για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερος παίκτης τών τελικών, αλλά και του πρωταθλήματος: “Το απολαμβάνω, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Είναι ιδιαίτερο, επίσης, ότι κατέκτησα να πάντα με τον ΠΑΟΚ, έχοντας προηγουμένως κάνει το ίδιο με άλλες δύο ομάδες στην Ελλάδα (σ.σ. Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό). Ηταν μια τέλεια χρονιά φέτος. Καταφέραμε και κλείσαμε στη σεζόν με… χρυσό κλειδί!”.
Για το ότι ο ΠΑΟΚ τον εμπιστεύτηκε το καλοκαίρι: “Σήμαινε πολλά για μένα. Πάνω απ’ όλα ήθελα να αποδείξω για μένα ποιος είμαι. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όπως και εδώ στην Ελλάδα, λένε “ο Γκόμεζ είναι πολύ μεγάλος, είναι πολύ παχύς, δεν μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο…”. Απέδειξα ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια και δύο επεμβάσεις, τι μπορώ να κάνω. Ηρθα στην Ελλάδα, πήρα τα πάντα και αναδείχτηκα πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς! Ολοι όσοι λένε αυτές τις ανοησίες δεν είναι καλοί άνθρωποι και δεν τους δίνω καμία απολύτως σημασία! Μετρά για μένα η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και οι κόρες μου και η οικογένειά μου στον ΠΑΟΚ. Τη δεδομένη στιγμή, αυτό που έχω περισσότερο στο μυαλό μου, είναι να απολαύσω τα επιτεύγματά με την ομάδα μου, να χαρώ ό,τι καταφέραμε όσο πιο πολύ γίνεται!”.
Για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ: “Δεν θέλω να πω τίποτα για την ώρα. Θέλω να αφήσω όλο το στρες να φύγει, γιατί υπήρχε στρες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με τα συνεχή παιχνίδια μας. Πετύχαμε με πάθος, ενθουσιασμό, με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Θέλω πρώτα να εστιάσω και να τα απολαύσω όλα και μετά θα έχουμε χρόνο”.

Σχετικά άρθρα