Μετά την Ρίγα παραιτήθηκε ο Βαρουφάκης;

2 Μαΐου 2015

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τελευταίο Eurogroup, που διεξήχθη στη Ρίγα, εμφανίστηκε διατεθειμένος να διευκολύνει τον πρωθυπουργό με κάθε τρόπο, ακόμα και με την παραίτησή του.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκείμενου να τον ενημερώσει, αλλά και να τον διευκολύνει με κάθε τρόπο στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης.

Κυβερνητικές πηγές, ανάφεραν μιλώντας στην Καθημερινή, ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της παραίτησης, καθώς αυτό θα φάνταζε ως άτακτη υποχώρηση.

Πάντως, η κίνηση αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη διευκόλυνε τον Αλέξη Τσίπρα καθώς άρχισε την αναδόμηση της διαπραγματευτικής ομάδας.

Τι συνέβη στο Eurogroup της Ρίγας

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο κ. Βαρουφάκης στην ενημέρωση που έκανε για το Eurogroup της Ρήγας στον πρωθυπουργό, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα, του είπε πως ένας έντιμος συμβιβασμός είναι αδύνατος στο πλαίσιο του Eurogroup, και ότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος να προηγηθεί πολιτική λύση που να επιβληθεί στο Eurogroup κατά κάποιο τρόπο.

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι ετέθη θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup στη Ρίγα.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι “για μία ακόμη φορά, μεταδίδονται και δημοσιεύονται ανακρίβειες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να εισάγουν ρήγματα στο εσωτερικό της, σε μια κρίσιμη φάση τη διαπραγμάτευσης¨.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας