Μάχες παραμονής και… Ευρώπης στη Super League

Δύο στροφές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος το πρόγραμμα της Σουπερ Λιγκ περιλαμβάνει 7 παιχνίδια τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σέντρα σε όλα τα ματς στις 19:00.
Ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής απόψε κόντρα στην Καλλονή στο Καραϊσκάκη για 42η φορά στην ιστορία του.
Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την Κέρκυρα στο νησί του Ιονίου και θέλει μόνο τη νίκη για να τερματίσει δεύτερος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον αποδεκατισμένο Λεβαδειακό και ελπίζει σε στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού για να βρεθεί από πάνω στη βαθμολογία αφού τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός. Η ομάδα του Γεωργιάδη θέλει να τελειώσει με νίκες το πρωτάθλημα για να μπει με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην διαδικασία των play off που θα δώσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Από την άλλη μεριά ο Λεβαδειακόις δεν έχει σωθεί μαθηματικά και χρειάζεται τους βαθμούς ωστόσο έχει ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Άλαν Πουλίδο.
Ο Αστέρας Τρίπολης είναι στην Ξάνθη για τον αγώνα με τη Σκόντα. Η ομάδα του Σταϊκού Βεργέτη στην επικίνδυνη έξοδο της, θέλει το τρίποντο για να κλειδώσει την είσοδο της στα play off του πρωταθλήματος και την έξοδο της στην Ευρώπη. Από την άλλη μεριά η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχει ελπίδες για είσοδο στην πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος και παίζει για το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία.
Ο Ατρόμητος κόντρα στον Πανιώνιο στο Περιστέρι ψάχνει μόνο τη νίκη με την ελπίδα ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα χάσει βαθμούς στα παιχνίδια που απομένουν με Εργοτέλη και Παναθηναϊκό. Ο Πανιώνιος χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ και θέλει να τον πάρει απέναντι στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ.
Βέροια και Πανθρακικός κοντράρονται στην πόλη της Ημαθίας. Οι φιλοξενούμενοι καίγονται για τη νίκη αν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή. Από την άλλη μεριά η Βέροια δεν έχει άγχος και ζητάει το τρίποντο για λόγους πρεστίζ.
Τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον υποβιβασμένο Εργοτέλη. Η ομάδα των Ιωαννίνων θέλει τη νίκη για να έχει τον πρώτο λόγο σχετικά με την είσοδο της στην 5άδα του πρωταθλήματος.

Σχετικά άρθρα