Σαν σήμερα έραβε το 5ο (video)

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός έραβε το 5ο αστέρι στη φανέλα του! Σε έναν αλησμόνητο τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Παναθηναϊκός με επικρατούσε με 73-71 των Ρώσων και σήκωνε την κούπα της Ευρωλίγκας στον ουρανό του Βερολίνου.
Ο Παναθηναϊκός του 2009, ήταν ίσως η πληρέστερη ομάδα που είχε ποτέ το τριφύλλι. Πανίσχυρη σε όλες τις θέσεις. Γιασικεβίτσιους, Διαμαντίδης, Σπανούλης και Νίκολας ήταν τα βασικά γκαρντ της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβις. Πέκοβιτς και Μπατίστ δέσποζαν κάτω από τα καλάθια.
Ο Παναθηναϊκός στον τελικό, έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό, έπαιξε ένα πραγματικά διαστημικό πρώτο ημίχρονο και είχε διαλύσει την ομάδα του Έτορε Μεσίνα. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά στο δεύτερο μέρος αλλά τελικό οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και την κούπα.
Η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ομπράντοβιτς να δίνει εντολή για καθαρή άμυνα και τον Σισκάουσκας να μαρκάρεται από τον Νίκολας και να αστοχεί στο τρίποντο νίκης της ΤΣΣΚΑ έχει χαραχθεί στην μνήμη όλων των φίλων του Παναθηναϊκού.

Σχετικά άρθρα