Μπάγιεβιτς: «Θα πετάμε μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες για γήπεδο»

Συμπληρώθηκαν σήμερα 12 χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ στο Νίκος Γκούμας. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς μίλησε στην εφημερίδα «Ωρα των σπορ» για το τελευταίο παιχνίδι της Ένωσης και τις αναμνήσεις που κουβαλάει από τότε ενώ δεν παρέλειψε να περιγράψει το πως ονειρεύεται το νέο σπίτι του Δικέφαλου.
Αναλυτικά:
-Τι θυμάστε από τελευταίο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Άρη;
«Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ομάδας. Παίξαμε καλά και κερδίσαμε με 4-0. Μετά τη λήξη του αγώνα, ο κόσμος μπήκε μέσα στο γήπεδο για να πάρει ένα ενθύμιο. Οι σκηνές αυτές ήταν πολύ ιδιαίτερες και πάρα πολύ συγκινητικές. Πέρασαν από το μυαλό μου όλες οι όμορφες στιγμές που έζησα εκεί, πρωταθλήματα, Κύπελλα, ευρωπαϊκές επιτυχίες και ήξερα ότι τίποτα δεν θα ήταν ξανά το ίδιο. Με το γκρέμισμα του γηπέδου μας, η ομάδα έχανε πάρα πολύ από την δύναμή της. Οι αντίπαλοι εκεί έμπαιναν στο γήπεδο και ένιωθαν την πίεση του κόσμου, καταλάβαιναν πως θα περάσουν δύσκολα. Εκείνη την ημέρα, όλο αυτό χάθηκε. Το γκρέμισμα του γηπέδου ήταν ένα μεγάλο λάθος. Φεύγοντας από την Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο-μηδέν».
-Πώς ονειρεύεστε, το νέο σπίτι της «Ένωσης», την «Αγια-Σοφιά»;
«Το γήπεδο είναι ένα όνειρο για εμάς και είμαστε σίγουροι πως θα είναι κάτι ξεχωριστό. Ο κύριος Μελισσανίδης έδωσε ελπίδες και όνειρα σε όλους τους ΑΕΚτζήδες και όλοι περιμένουν την ημέρα που θα είναι έτοιμο το νέο μας «σπίτι». Προσπαθούσα να σκεφτώ πως θα είναι το γήπεδο, να φέρω στο μυαλό μου εικόνες αλλά πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο της γλυκιάς προσμονής. Μόλις ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο, όλοι οι ΑΕΚτζήδες θα είμαστε άλλοι άνθρωποι, θα «πετάμε» γιατί όλοι θα ξέρουμε πως η ΑΕΚ θα συνεχίσει να γράφει ξανά Ιστορία».
-Τι σάς έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη φράση «ΑΕΚ-Νέα Φιλαδέλφεια»;
«Όλη η Ιστορία της ΑΕΚ είναι πλήρως συνυφασμένη με την Νέα Φιλαδέλφεια. Όλες οι χάρες, τα πανηγύρια, οι μεγάλες επιτυχίες της ΑΕΚ διαδραματίστηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν υπάρχει ΑΕΚ χωρίς Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς ΑΕΚ. Είμαι πολύ τυχερός που έζησα αυτές τις όμορφες στιγμές σε αυτό το γήπεδο και εύχομαι να τις ζήσουν και οι νέοι στο καινούργιο μας «σπίτι». Χωρίς σπίτι δεν μπορείς να πας πουθενά, θα είσαι πάντα κατατρεγμένος. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι το σπίτι της ΑΕΚ»

Σχετικά άρθρα