Μενής & Ρήγα νικητές στο Πανελλήνιο, Παρμάκης στον Ημιμαραθώνιο

Από νωρίς το πρωί οι δρόμοι στο Σύνταγμα γέμισαν χαρούμενα πρόσωπα. Χιλιάδες δρομείς που δεν δυσκολεύτηκαν να αφήσουν το κρεβάτι τους, προκειμένου να πάρουν μέρος στο κορυφαίο γεγονός της Ανοιξης, τον 4o Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.
Δρομείς που στην διαδρομή τους από το σπίτι έως το Σύνταγμα είχαν μονάχα μια σκέψη: να χαρούν την συμμετοχή και να φτάσουν στον τερματισμό.
Η τέταρτη στάση του θεσμού, την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς την ΒΜW και την Aegean ήταν μια γιορτή για την Αθήνα και τους πολίτες της.
Στην εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο δρόμο και μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήραν μέρος περισσότεροι από 4.000 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο νικητής στην γενική κατάταξη με 1ώρα 11.58 και έδειξε ανεπηρέαστος από τον πυρετό των τελευταίων ημερών.  
«Αγωνίστηκα με πυρετό. Παρόλα αυτά πήγα αρκετά καλό. Στόχος είναι να δουλέψω προκειμένου την επόμενη σεζόν να κυνηγήσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μαραθώνιο. Πλέον γυμνάζομαι με τον Νίκο Δημητριάδη, με τον οποίο νιώθω να έχω βρει τον εαυτό μου. Εκτός απροόπτου θα κάνω μαραθώνιο απευθείας το Νοέμβριο στην Αθήνα», είπε ο Παρμάκης.
Δεύτερος στην γενική κατάταξη και πρώτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Μενής με 1.12.36. «Μόλις προχθές επέστρεψα από την προετοιμασία στο Μαρόκο, οπότε ήταν ρίσκο η συμμετοχή μου στον αγώνα. Δεν έχω εμπειρία σε ημιμαραθώνιο, ειδικεύομαι στα 3.000 μ. στιπλ, σίγουρα όμως στο μέλλον θέλω να το δοκιμάσω και να τρέξω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Δεν είχα εμπειρία, αλλά ήθελα να τρέξω σε έναν τέτοιο αγώνα στο κέντρο της Αθήνας με τον κόσμο να μας ενθαρρύνει. Το ενδιαφέρον μου πλέον στρέφεται στα 3.000 μ. στιπλ με στόχο να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων, είπε ο αθλητής. 
Από την πλευρά του ο δεύτερος του Πανελληνίου με 1.12.58, Γιώργος Καραβίδας, είπε: «Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που τρέχω στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας. Έχει τις δυσκολίες της η διαδρομή, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Είχα πρόσφατα έναν τραυματισμό στη γάμπα, οπότε δεν έκανα πολλές προπονήσεις για να θέλω κάτι παραπάνω».
Τις καλές εμφανίσεις συνέχισε η Σοφία Ρήγα, που μετά τη νίκη στην Αυθεντική διαδρομή επικράτησε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου με 1.21.58. «Είμαι ικανοποιημένη. Είχα προβλήματα μετά από τον μαραθώνιο του Χιούστον, άργησα να μπω στην προετοιμασία, οπότε τόσο η νίκη όσο και η επίδοση με ικανοποίησαν. Η διαδρομή μου θυμίζει τον Αυθεντικό μαραθώνιο, πρέπει και σε αυτή να τρέξεις έξυπνα, καθώς πριν από τον τερματισμό υπάρχει η τελευταία ανηφόρα για τους αθλητές. Σε κάθε αγώνα μαθαίνεις κάτι, σε αυτόν έμαθα να κάνω υπομονή εκεί που πρέπει και να… φεύγω όταν πρέπει. Στη διαδρομή είχε κόσμο που μας ενθάρρυνε με το ζεστό του χειροκρότημα και πιστεύω ότι αν δεν είχαν φύγει οι Αθηναίοι για το τριήμερο θα είχε ακόμη περισσότερο κόσμο στους δρόμους. Επόμενη κούρσα μου θα είναι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000 μ., ενώ το φθινόπωρο σε κάποιο μαραθώνιο θα διεκδικήσω το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες», είπε η αθλήτρια.
Δεύτερη με 1.22.04 ήταν η Μάγδα Γαζέα με 1.22.04  και τρίτη η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1.23.53. «Ηταν ένας καλός αγώνας σε μια όμορφη διαδρομή. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός καθώς η ζέστη δεν μας ταλαιπώρησε. Από εδώ και πέρα θα συνεχίσω την προετοιμασία μου για τα 5.000 μ., αγώνισμα στο οποίο θα πάρω μέρος το καλοκαίρι. Επόμενος μαραθώνιος θα γίνει το Νοέμβριο στην Αυθεντική διαδρομή», είπε η Μάγδα Γαζέα.

Σχετικά άρθρα