Κορδέρο: «Ορκίστηκα να βοηθήσω να επιστρέψει η ΑΕΚ»

Ο Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, που εκδίδεται από ομογενείς στην Αυστραλία. Ο Ισπανός μέσος αναφέρθηκε στη σεζόν που ολοκληρώνεται, στη χρονιά του υποβιβασμού, στην απόφαση του να ακολουθήσει την ομάδα στη Γ’ Εθνική και στην υγεία που υπάρχει πλέον στο «Ένωση».
Αναλυτικά:
“Η σκληρή μας δουλειά κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε τα πλέι οφ με ένα καλό πλεονέκτημα αλλά μέχρι να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά η άνοδος δεν μπορείς να χαλαρώσει ή να σκεφτεί τη Σούπερ Λίγκα” ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού που συνέχισε: “Ο στόχος μας είναι προφανής, πρέπει να φέρουμε και πάλι τον κλαμπ στη Σούπερ Λίγκα. Πάντα ήθελα να δω την ομάδα πίσω στη μεγάλη κατηγορία. Ξέρω τι σημαίνει για όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια. Είδα τον πόνο που προκάλεσε ο υποβιβασμός και ορκίστηκα να δώσω ό,τι έχω ώστε να επιστρέψει το κλαμπ εκεί που πρέπει”.
Για τη σεζόν που διανύουμε τόνισε: “Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά, παίξαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και βγήκαμε άνετα πρώτοι στον όμιλο μας κάνοντας μια καλή πορεία και στο Κύπελλο όπου δείξαμε ότι μπορούμε να συναγωνιστούμε με ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα. Έχουμε μια δυνατή βάση και με λίγες καλές προσθήκες νομίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα”.
Για τη δική του δύσκολη χρονιά ανέφερε: “Έχασα μεγάλος μέρος της σεζόν και δυστυχώς αρκετά από τα σημαντικά παιχνίδια αλλά πρέπει να είμαι δυνατός ώστε να επιστρέψω και να βοηθήσω την ομάδα σε αυτή την κρίσιμη φάση της σεζόν”.
Ο Κορδέρο μίλησε και για την απόφαση του να ακολουθήσει την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική: “Ήταν μια σημαντική στιγμή για εμένα η απόφαση να παίξω στην τρίτη κατηγορία στην Ελλάδα. Έπρεπε να το σκεφτώ πολύ και σοβαρά. Ήξερα όμως ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ και καταλάβαινα ότι τα πράγματα άλλαζα. Έτσι αποδέχθηκα την πρόκληση να συμβάλω στην επιστροφή αυτής της μεγάλης ομάδας εκεί που ανήκει”.
Αναφερόμενος στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ δήλωσε: “Ο πρώτος μου χρόνος ήταν τραγικός, όχι μόνο λόγω του υποβιβασμού αλλά και τον γεγονότων που οδήγησαν σε αυτόν. Οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για ποδόσφαιρο και οι παίκτες πάλευαν με τις υψηλές απαιτήσεις εκείνης της χρονιάς. Το κλαμπ όμως πλέον είναι υγιέστατο και επιτρέπει στους παίκτες να εστιάσουν στο πως θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Για αυτό ήμασταν τόσο επαγγελματίες αυτή τη σεζόν και βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να επιστρέψουμε στη Σούπερ Λίγκα.
Για τη ζωή στην Ελλάδα τόνισε: “Το να συνηθίσω τη ζωή μακριά από την Ισπανία κάποιες φορές ήταν πρόκληση όμως προτιμώ να εστιάζω στα θετικά και είναι αλήθεια ότι σε πολλά πράγματα η Ελλάδα και η Ισπανία μοιάζουν. Οι Έλληνες, όπως και οι Ισπανοί, είναι πολύ ανοιχτοί και αυθεντικοί. Αυτό που βλέπεις είναι αυτό που παίρνεις. Μαζί με τη σύντροφο μου την Ίνμα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα όσο περισσότερο μπορούμε. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πολλές ελεύθερες μέρες αλλά όταν έχουμε τότε προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε επισκεφθεί πολλά όμορφα μέρη στην Ελλάδα”.
Τέλος για τον κόσμο της ομάδας ανέφερε: “Είναι εκπληκτικό το πόσο ο κόσμος αγαπά τον σύλλογο ανεξάρτητα από το που βρίσκεται στον πλανήτη. Έχω ακούσει ότι η Originalέχει δυνατά κλαμπ στη Μελβούρνη και στο Σίδνεϊ. Σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ σε όλο τον κόσμου όπως και σε όλη την Ελλάδα λέω: Σας παρακαλώ συνεχίστε να αγαπάτε αυτή την ομάδα και μαζί θα πάμε αυτό το μεγάλο κλαμπ εκεί που του αξίζει να βρίσκεται”.

Σχετικά άρθρα