Φραουλάδα...επειδή η θερμοκρασία ανεβαίνει!

4 Μαΐου 2015

Υλικά

  • 350γρ. φράουλες
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
  • παγάκια
  • φυλλαράκια δυόσμου
  • φετούλες λάιμ ή λεμονιού
  • μερικές φετούλες φράουλας
 
 
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.

Βήμα 2

Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο.

Βήμα 3

Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε λίγη φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace