Έρχεται το σύμφωνο συμβίωσης

5 Μαΐου 2015

Οι εργασίες της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου νόμου για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί συμφώνου συμβίωσης και για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Υπόψη της επιτροπής θα τεθούν προς αξιολόγηση και προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων. Σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με θέμα της μεταρρυθμίσεις στο πεδίο του Οικογενειακού Δικαίου, αναφέρει ότι «κάθε νομοθετική πρωτοβουλία τροποποίησης διατάξεων του Αστικού Κώδικα και εν προκειμένω του Οικογενειακού Δικαίου, οφείλει να είναι προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης προκειμένου να μην θυσιάζεται η εσωτερική συνοχή και συνεκτικότητα του συνόλου των ρυθμίσεων του Αστικού Κώδικα».

Όπως επισημαίνει ο υπουργός «ήδη συμπληρώνονται 31 έτη από την μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου που έγινε το 1983 και παρά τις κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν, οι συνθήκες υποδεικνύουν ως αναγκαία την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου».

(φωτο αρχείο eurokinisi) - koutipandoras


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ