Τα συν για Φουστέρ περισσότερα…

Οι επαφές του Ολυμπιακού με τον Νταβίντ Φουστέρ για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών δεν έχουν καταλήξει σε αίσια έκβαση.
 
Όσο δεν υπάρχει «ναυάγιο» ή συμφωνία του παίκτη με άλλη ομάδα, τόσο θα υπάρχει και πιθανότητα ανατροπής των έως τώρα δεδομένων οικονομικής διαφωνίας. 
 
Από την πλευρά του Ισπανού δεν διαφαίνεται αισιοδοξία παρά τις συνεχείς δηλώσεις επιθυμίας του να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. 
 
Σε κάθε διαπραγμάτευση, η κάθε πλευρά έχει τις δικές της απόψεις για το ποια πρέπει να είναι η προσφορά και ποια η ζήτηση. Δεν μπορεί φυσικά κανείς να κρίνει εάν ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει περισσότερα στον Φουστέρ ή ο Φουστέρ να ζητήσει λιγότερα. 
 
Αυτό που αξίζει, ωστόσο, ανάλυσης είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που θα έχει για τον Ολυμπιακό μια νέα συμφωνία με τον Ισπανό άσο. Και η πλάστιγγα γέρνει προς το συν…
 
Ο Φουστέρ δεν είναι στην ιδανικότερη ηλικία ούτε σε τέλεια αγωνιστική κατάσταση, καθώς την τελευταία διετία έχει και κάποιους τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω. Κλείνοντας τον Φουστέρ ο Ολυμπιακός ξέρει ότι δεν θα έχει έναν παίκτη πρώτης γραμμής στους αγώνες, βασικό και αναντικατάστατο, ηγέτη ενδεκάδας. 
 
Ξέρει, όμως, ότι θα έχει έναν παίκτη που σε κάθε ματς θα δίνει τον καλύτερο εαυτό του, όπως κάνει εδώ και μια πενταετία από τότε που τον έφεραν στον Πειραιά Μαρινάκης και Βαλβέρδε. Έναν παίκτη που έχει σε υψηλό επίπεδο όλα τα στοιχεία. Το μεγάλο του προσόν είναι η ικανότητα απαλλαγής από τον αντίπαλο, είναι γρήγορος, καλός με την μπάλα και χωρίς αυτήν στην τακτική, πιεστικός στην αμυντική λειτουργία, πασέρ και σκόρερ. Έναν παίκτη με δεδομένη φιλοτιμία και – πολλές φορές – αυταπάρνηση για την ομάδα του. Έναν παίκτη που δίνει το παράδειγμα στα αποδυτήρια με το ήθος του, που δεδομένα έχει αγαπήσει τον Ολυμπιακό και – το κυριότερο – έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο του Ολυμπιακού, όπως φάνηκε περίτρανα (και) στην πρόσφατη φιέστα. 
 
Αυτό το τελευταίο ίσως μετρήσει καθοριστικά για να αλλάξει το έως τώρα κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με τη συμφωνία…

Σχετικά άρθρα