Χορταστικό σνάκ για το γραφείο με 220 θερμίδες;

5 Μαΐου 2015

Συστατικά

 

  • 1 κιλό πατάτες μικρές για βράσιμο, κομμένες σε λεπτές φέτες ( περίπου 6 φλιτζάνια )
  • 3/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνιθο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 5 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα light
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ( προαιρετικά )

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • 2

    Ψέκασε το τηγάνι με το σπρέι μαγειρικής.

  • 3

    Πρόσθεσε τις πατάτες και ψέκασε τες ελαφρά από πάνω με το σπρέι.

  • 4

    Μαγείρεψε για 8 λεπτά, γυρίζοντας τες συχνά (μην τις αφήσεις να ψηθούν πολύ ή να γίνουν πολύ τραγανές).

  • 5

    Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγείρεψε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας και γυρίζοντας τες συχνά.

  • 6

    Βάλε τις πατάτες σε ένα μπολ.

  • 7

    Σκούπισε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα .

  • 8

    Ανακάτεψε το υποκατάστατο αυγού με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.

  • 9

    Μετά πρόσθεσε και το σολομό και ανακάτεψε τα.

  • 10

    Πρόσθεσε και την πατάτα και ανακάτεψε την απαλά για να γίνουν μείγμα.

  • 11

    Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια με δυνατή φωτιά.

  • 12

    Πρόσθεσε το μείγμα πατάτας.

  • 13

    Τηγάνισε για 1 λεπτό, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω τις πατάτες με μια σπάτουλα για να ισιώσει λίγο το μείγμα στο τηγάνι.

  • 14

    Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

  • 15

    Μαγείρεψε για 15 λεπτά ή μέχρι το αυγό να απλώσει τελείως σε όλες τις άκρες του τηγανιού, κουνώντας το τηγάνι συχνά και απαλά . (Η τορτίγια θα πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι).

  • 16

    Γύρισε ένα πιάτο ανάποδα και βάλτο πάνω στην τορτίγια και αναποδογύρισε το τηγάνι.

  • 17

    Προσεκτικά γύρισε την τορτίγια με το ψημένο μέρος προς τα πάνω.

  • 18

    Μαγείρεψε 5 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το φαγητό, κουνώντας το τηγάνι απαλά και περιστασιακά.

  • 19

    Με προσοχή, βγάλε την τορτίγια από το τηγάνι και βάλ' την σε ένα πιάτο.

  • 20

    Άφησε την να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.

  • 21

    Κόψτην σε 8 κομμάτια και στην κορυφή πρόσθεσε την ξινή κρέμα.

  • 22

    Εάν θέλεις, μπορείς να τη γαρνίρεις με άνηθο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ