Χωρίς Σαλούστρο ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ

Χωρίς τον ασθενή Χρήστο Σαλούστρο θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ αύριο (6/5, 17:00) στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Ο 25χρόνος φόργουορντ του «Δικέφαλου» για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, λόγω ίωσης και υψηλού πυρετού και έμεινε κλινήρης στην Θεσσαλονίκη.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς κόντρα στην Ένωση αποτελείται από τους Κέβιν Λάνγκφορντ, Μιχάλης Λιάπης, Μαρκ Κάρτερ, Απόλλων Τσόχλας, Γιώργος Δέδας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Θωμάς Κώττας, Τζέικ Όντουμ, Τζούλιαν Βον, Έντι Σιναντίνοβιτς και Δημήτρης Χαριτόπουλος.
Ο Σούλης Μαρκόπουλος, προπονητής του «Δικέφαλου», επισήμανε ότι η ομάδα του πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό στον αυριανό αγώνα: «Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή και έχει γεμίσει το ρόστερ της με πολύ καλούς παίκτες, επιπέδου Ευρωλίγκα, έχουν εμπειρία και από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, ακόμη και με συμμετοχή στο ΝΒΑ κάποιοι από αυτούς. Είναι μία ομάδα πολύ δυνατή, ιδιαίτερα στην έδρα της, όπου την βοηθά και η παρουσία των φιλάθλων της, ώστε να πετύχει τα αποτελέσματα που θέλει. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να κοντρολάρουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα».
«Εξαρτάται από τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, αλλά και σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι παίκτες», απάντησε ο κόουτς του ΠΑΟΚ σε ερώτηση εάν η αναμέτρηση θα πάει σε υψηλό σκορ και υπογράμμισε: «Σίγουρα εμείς θέλουμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να μην δώσουμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να τρέξει, αν μη τι άλλο όπως θα θέλει στη διάρκεια του αγώνα».
«Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ», παρατήρησε ο Μαρκόπουλος και εξήγησε: «Αυτή την στιγμή είμαστε στην 3η θέση, δεν μπορούμε να πάμε πιο πάνω στην κανονική περίοδο, οπότε στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτή την θέση στην κανονική περίοδο, ώστε όταν θα μπούμε στα πλέι οφ να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στους αντιπάλους που θα είναι κάτω από μας. Το πλεονέκτημα της έδρας σημαίνει ότι το γήπεδό μας θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά της έδρας, να έχει πολύ κόσμο για να εκμεταλλευτούμε ότι κερδίσαμε με κόπο και προσπάθεια στην κανονική προσπάθεια».
«Ήταν μία πολύ όμορφη εικόνα αυτή που είδα τελευταία στους αγώνες της ομάδας βόλεϊ και καθώς έρχονται και τα δικά μας πλέι οφ, θα είναι πολύ όμορφο να δούμε ξανά τέτοιες εικόνες στο γήπεδό μας», σχολίασε ο προπονητής του «Δικέφαλου».

Σχετικά άρθρα