Το κεφάλαιο Ρότσα και η αποκατάσταση

Χρόνια τώρα, στη μετά Εκι Γκονζάλες εποχή (ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν υπήρξε αποτέλεσμα σκάουτινγκ ή γνώσης της αγοράς, αφού ήδη είχε παίξει στον Ολυμπιακό, όπως βεβαίως και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα που ήρθε στα 32 του), οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αναρωτιούνται σχεδόν κάθε καλοκαίρι γιατί δεν ενεργοποιείται στις μεταγραφές ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Από τις πρώτες ημέρες της πολυμετοχικότητας που δαπανήθηκαν για αγορές πολλά εκατομμύρια ευρώ μέχρι και πέρυσι, ο Χουάν ποτέ δεν μπήκε στο μεταγραφικό κάδρο της ΠΑΕ για ανεξήγητους λόγους.

Τι κι αν η αγορά της Αργεντινής μπορεί να σου προσφέρει διαμάντια, τι κι αν ο Ρότσα γνωρίζει το αργεντίνικο ποδόσφαιρο όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα, τι κι αν ο θρυλικός «Μπουμπλής» δεν θα ρίσκαρε το όνομά του για να κουβαλήσει κάποιο «παλτό» όπως συμβαίνει με ένα σωρό… μανατζαρέους που προτείνουν αβίαστα ό,τι λάχει. Ο Παναθηναϊκός -από τον Αντωνίου και τον Γόντικα μέχρι και τον Νταμπίζα- τελικά προτίμησε να εμπιστευτεί τους ξένους και όχι τον δικό του άνθρωπο…

Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο οι διοικούντες τον σύλλογο αγνοούσαν επιδεικτικά την… τεχνογνωσία που διαθέτει ο «καταπράσινος» Χουάν σε μια από τις πιο παραγωγικές ποδοσφαιρικές σχολές στον κόσμο που εξάγει ετησίως δεκάδες ταλέντα και… ταλεντάρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μιλάμε άλλωστε για μια αγορά που έχει προσφέρει στο Τριφύλλι, πέραν του Ρότσα ο οποίος μεγαλούργησε ακόμη και ως προπονητής τη διετία 1994-1996, πολλούς σπουδαίους άσους που πρόσφεραν τα μέγιστα και λατρεύτηκαν από την εξέδρα: από τον Χουάν Ραμόν Βερόν και τον Οσκαρ Αλβαρέζ μέχρι τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι, τον Εκι Γκονζάλες και τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Γι’ αυτό και η δραστηριοποίηση του Ρότσα σε ρόλο σκάουτερ στη Λατινική Αμερική γεννά ελπίδες στους φίλους του Τριφυλλιού πως πλέον κάτι καλό είναι πιθανό να προκύψει από μια αγορά που μπορεί να προσφέρει τα πάντα: τεχνική, φαντασία, δύναμη, τσαγανό, ηγετικές ικανότητες κ.ά..

Το σημαντικότερο όλων ωστόσο είναι ότι η επιστροφή του Ρότσα στα όπλα επί των ημερών της διοίκησης Αλαφούζου σβήνει εκείνη την στάμπα που άφησε η προ τριετίας συντριβή από τη Βέροια με 3-0 και όσα ακολούθησαν. Τότε που ο Γιάννης Αλαφούζος σε ένα βράδυ πήρε την απόφαση να τα αλλάξει όλα στο Τριφύλλι παίρνοντας αδιακρίτως κεφάλια (μεταξύ των οποίων και του Ρότσα που τότε βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας), με αιχμές για «εχθρούς εκ των έσω». Αν μη τι άλλο, τρία χρόνια μετά, η τάξη αποκαταστάθηκε…

Σχετικά άρθρα