Ο Θάνος Μικρούτσικος στις «Συναντήσεις Με Μουσικούς»

6 Μαΐου 2015

Σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, η Τασούλα Επτακοίλη θα συνομιλήσει με τον σπουδαίο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, στο πλαίσιο του κύκλου των «Συναντήσεων με μουσικούς» που διοργανώνει ο Ιανός.

Τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα, το πιάνο και η παρτιτούρα του Σούμπερτ που του αποκάλυψαν τον μαγευτικό κόσμο της μουσικής, τα μαθήματα, πρώτα με την Λίζα Σινιγάλια, καθηγήτρια πιάνου, κι έπειτα στη Φιλαρμονική Εταιρεία και στο Ελληνικό Ωδείο και η πρώτη του παρουσία σε πολιτική συγκέντρωση: της ΕΔΑ, για τις εκλογές του 1958. Όλα θα τα θυμηθεί ο έλληνας μουσικός και θα μιλήσει για όλα εκείνα που σημάδεψαν τη ζωή του.

Θα αναφερθεί στα αγαπημένα του νεανικά ακούσματα, στα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, τα πρώτα ροκ εν' ρολ, τους δίσκους με τα ελαφρά τραγούδια που άκουγε ο πατέρας του από δίσκους 78 στροφών, μαζί με αρχοντορεμπέτικα και πολλές ιταλικές επιτυχίες της εποχής, στη μετακόμισή του στην Αθήνα και στις σπουδές τους στο Μαθηματικό.

Δεν θα παραλείψει φυσικά και τη γνωριμία του με τον Μάνο Λοΐζο, τη Χούντα και την πρώτη του σύλληψη, αλλά ούτε και τη Μεταπολίτευση με τον δημιουργικό οργασμό και τους δίσκους του που έγραψαν ιστορία.

Αυτά και ακόμα περισσότερα, θα θυμηθεί ο Θάνος Μικρούτσικος στο καφέ του Ιανού, σε μια εφ' όλης της ύλης κουβέντα, που θα φτάσει στο σήμερα. Παράλληλα, ο συνθέτης θα προβάλει και σπάνιες φωτογραφίες, από το προσωπικό του αρχείο.

Πληροφορίες:  Ιανός, Σταδίου 24, 210 3217810, είσοδος ελεύθερη.

clickatlife


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Elizabeth Gilber
Η Σκέψη της ημέρας
Elizabeth Gilber
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...