Γλυκό ψυγείου με μπισκότο ολικής:Για τις ζεστές αυτές μέρες!

6 Μαΐου 2015

Υλικά

  • 4 ροδάκινα φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Για τη βάση
  • 100γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • αλάτι στη μύτη 1 κουτ. γλυκού
  • Για την κρέμα
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκους αβγών
  • 500ml γάλα πλήρες
  • 50γρ. κορν φλάουερ
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 150γρ. κρέμα σαντιγί 35%
 

Διαδικασία

 

Φτιάχνετε τη βάση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομοιογενής ζύμη.

Βήμα 2

Σε ένα ταψί απλώνετε αντικολλητικό χαρτί και τρίβετε πάνω τη ζύμη.

Βήμα 3

Την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.

Βήμα 4

Αφού η ζύμη ψηθεί και κρυώσει, θρυμματίζετε το μπισκότο (πλέον) και το απλώνετε ομοιόμορφα στον πάτο ενός σκεύους.

Φτιάχνετε την κρέμα

Βήμα 1

Κόβετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος, τον ανοίγετε και «ξύνετε» με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το γάλα και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των κρόκων για να το αραιώσετε, το ανακατεύετε και έπειτα το ρίχνετε όλο στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να βράσει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Την αδειάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

Βήμα 5

Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη βάζετε σε ένα μπολ, την ανακατεύετε με ένα σύρμα και προσθέτετε την κρέμα σαντιγί. Ανακατεύετε ακόμα μια φορά μέχρι η σαντιγί να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Βήμα 6

Τέλος, την απλώνετε πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα ολικής και προσθέτετε από πάνω τα ψιλοκομμένα ροδάκινα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες για να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ