Γλυκός πειρασμός με 180 θερμίδες;

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></p>
<ul>
<li>Λίγη μαλακή μαργαρίνη για τη φόρμα ψησίματος</li>
<li>3 μεγάλα αυγά</li>
<li>85γρ. Ζάχαρη</li>
<li>70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>1 κ.σ. κορν φλάουρ</li>
<li>2 κ.σ. κακάο</li>
<li>1/2 κ.σ. baking powder</li>
<li>Για την κρέμα: 25γρ. Μαύρη Σοκολάτα ψιλοκομμένη</li>
<li>1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ</li>
<li>100 γρ. τυρί κρέμα</li>
<li>100 γρ. γιαούρτι 2%</li>
<li>2 κ.σ. ζάχαρη</li>
<li>Λίγο κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<ul>
<li><span class="step">1</span>
<p>Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Βουτύρωσε τρία τέσσερα μικρά στρογγυλά ταψάκια 10-12 εκατοστών.</p>
</li>
<li><span class="step">2</span>
<p>Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν για 5-6 λεπτά στο μίξερ.</p>
</li>
<li><span class="step">3</span>
<p>Ανάμειξε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το κακάο και το baking powder και κοσκίνισε. Ρίξε σαν χιόνι πάνω από τα αυγά και ενσωμάτωσε με ένα μεγάλο κουτάλι. Μοίρασε στα φορμάκια απλώνοντας το μείγμα καλά.</p>
</li>
<li><span class="step">4</span>
<p>Ψήσε στο φούρνο για 10-15' λεπτά να φουσκώσουν τα κέικ και να αρχίσουν να σκάνε στην επιφάνεια. Άφησε να κρυώσουν 5' λεπτά και ξεφόρμαρε.</p>
</li>
<li><span class="step">5</span>
<p>Λιώσε τη σοκολάτα και τον καφέ μαζί και ανακάτεψε. Χτύπησε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Πάρε τη μισή ποσότητα και ανακάτεψέ τη σε ένα μπολ με το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.</p>
</li>
<li><span class="step">6</span>
<p>Βάλε τα φορμάκια σε πιατέλα και μοίρασε το μείγμα με τη σοκολάτα στην επιφάνειά τους. Σκέπασε με το γιαούρτι και το τυρί και πασπάλισε με το κακάο.</p>
</li>
</ul>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></p>

Σχετικά άρθρα