Έκπληκτη η UEFA με τις νέες αλλαγές

Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Τζάνι Ινφαντίνο έστειλε την Τετάρτη 6/5/2015 νέα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γεώργιο Γκιρτζίκη, αναφορικά με το σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», που έχει εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή.
Στην επιστολή ο κ. Ινφαντίνο επισημαίνει ότι οι προτάσεις της FIFA και της UEFA όπως συμφωνήθηκαν στη συνάντηση της 4η Μαΐου στη Γενεύη πρέπει να αποτυπωθούν αυτολεξεί, στο κείμενο νόμου. 
Ο Γ.Γ. της UEFA δηλώνει έκπληκτος γιατί έμαθε (άρα δεν έχει λάβει μεταφρασμένο κείμενο στα αγγλικά) ότι έγιναν κάποιες τροποποιήσει στην ελληνική Βουλή. Υπενθυμίζει σε αυστηρό τόνο ότι κάθε παρέκκλιση μπορεί να θεωρηθεί αντικείμενη στις Αρχές με βάση τις οποίες όλα τα μέλη της FIFA και της UEFA, διευθετούν τη λειτουργία τους, χωρίς επηρεασμό από κανένα τρίτο μέρος. Είναι προφανές πλέον ότι η πρωινή επιφύλαξη των ΑΝΕΛ για το άρθρο 15 είχε βάση και αναμένονται εξελίξεις. Είτε θα υπάρξει νέα τροποποίηση, είτε το άρθρο δεν θα ψηφιστεί.
“…είμαστε έκπληκτοι που μαθαίνουμε ότι νέες αλλαγές φαίνεται ότι προστέθηκαν σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Με αφορμή αυτό θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οποιαδήποτε παρέκκληση από τις προτάσεις της FIFA και της UEFA, μπορεί να να θεωρηθεί αντικείμενη στις Αρχές με βάση τις οποίες όλα τα μέλη της FIFA και της UEFA, διευθετούν τη λειτουργία τους, χωρίς επηρεασμό από κανένα τρίτο μέρος”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Δείτε την επιστολή (στα αγγλικά):

Σχετικά άρθρα