«Τα μεγάλα σουτ και τα 4 λάθη στο δεύτερο μέρος»

«Καταφέραμε να βάλουμε κάποια μεγάλα σουτ, δεν δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο και έτσι κερδίσαμε», σχολίασε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, με την οποία ο «Δικέφαλος» του Βορρά εξασφάλισε και μαθηματικά την τρίτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη συγκέντρωση που έδειξαν σε όλο το παιχνίδι», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και εξήγησε: «Έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που διαθέτει στο ρόστερ της ποιοτικούς παίκτες. Μάλιστα, κάποιοι από τους σουτέρ που έχει είναι από τους καλύτερους των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να κάνουμε πολλά λάθη και πράγματι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μόλις 4 λάθη. Καταφέραμε να βάλουμε κάποια μεγάλα σουτ, δεν δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο και έτσι κερδίσαμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ».
Ο Τζούλιαν Βον, ο Αμερικανός σέντερ του «Δικέφαλου», επισήμανε ότι η ομάδα του… χτύπησε στις αδυναμίες της Ένωσης: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το παιχνίδι που έκανε σήμερα. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες, τους προπονητές και τους οπαδούς της ΑΕΚ. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα και προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό τον αγώνα, κάτι που καταφέραμε. Θέλαμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της ΑΕΚ, αυτό κάναμε και έτσι κερδίσαμε».
Σε ερώτηση εάν ανησύχησε που πήγε το παιχνίδι σε υψηλό σκορ ο Βον απάντησε ότι: «Σίγουρα έχουμε αμυντικούς στόχους σε κάθε παιχνίδι. Αλλά με τη ροή που πήγε το ματς σήμερα, φαινόταν ότι θα πάει σε ψηλό σκορ. Βάζαμε εύκολα τη μπάλα στο καλάθι και έτσι καταλαβαίναμε ότι θα κέρδιζε αυτός που θα έβαζε τα μεγάλα καλάθια και θα κατάφερνε να σταματήσει όσες περισσότερες φορές τον αντίπαλο του στην άμυνα. Σε κάθε αγώνα δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο ως προς το πόσο ψηλά θα πάει το σκορ». «Σήμερα είχαμε μεγάλη ενέργεια και αρκετά γρήγορο τρανζίσιον, στοιχεία που μας βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη», υπογράμμισε ο 27χρόνος σέντερ του ΠΑΟΚ.
 
 
 

Σχετικά άρθρα