Στο 15% η συμμετοχή των χαμηλόμισθων στα φάρμακα!

7 Μαΐου 2015

"Εντός του Μαΐου θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί"

«Θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από το 25% στο 15%, από τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, κάτι δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας» τόνισε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Mega, εκτιμώντας ότι η μείωση αυτή θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο.

Επίσης, ανακοίνωσε, ότι εντός του Μαΐου θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Όσον αφορά στα νοσοκομεία, ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση παρέλαβε «ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση» και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί «που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων» και ότι «αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί».

«Για να κριθεί η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να της δώσετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνει προσλήψεις. Για να προσλάβετε με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο. Εμείς λοιπόν έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού» επεσήμανε ο υπουργός, ενώ δεσμεύθηκε, ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ