Μακαρονάδα με λευκή σάλτσα και 290 θερμίδες;

7 Μαΐου 2015

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ. γλυκού φυτικό λάδι
  • 2 φλιτζάνια άπαχο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 πακέτο κατεψυγμένα μπρόκολα σε μπουκετάκια
 

Τρόπος μαγειρέματος

1

Ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά μέσα σε ένα μέτριο τηγάνι.

2

Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρέ τα μέχρι να ροδίσουν.

3

Ανακάτεψε μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα.

4

Πρόσθεσε στο μείγμα το κρεμμύδι και ανακάτεψε.

5

Συνέχισε να μαγειρεύεις σε μέτρια με χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6

Πρόσθεσε την παρμεζάνα.

7

Παράλληλα βράσε τα ζυμαρικά.

8

Πρόσθεσε προς το τέλος το μπρόκολο μέσα στα ζυμαρικά.

9

Μαγείρεψε μέχρι τα ζυμαρικά είναι al dente .

10

Στράγγιξε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά.

11

Ανακάτεψε τα με τη σάλτσα και σέρβιρε.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...