«Φαβορί η ΤΣΣΚΑ, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

«Φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ, αλλά ο Ολυμπιακός ξέρει να νικά σε δύσκολους αγώνες», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχετικά με τον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης της 15ης Μαΐου.
«Ξέρουμε τον τρόπο, τι πρέπει να κάνουμε και πώς να εμφανιστούμε», επισήμανε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».
Αρχικά ο Σφαιρόπουλος ευχαρίστησε το «ΣΚΡΑΤΣ» για την χορηγία του Ολυμπιακού: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για τη χορηγία που δίνει στην ομάδα. Τον ευχαριστούμε. Είναι η πρώτη χρονιά με το “ΣΚΡΑΤΣ” και είναι σημαντικό ότι η ομάδα επιστρέφει στα Φάιναλ Φορ. Είναι σημαντικό που έχουμε συμμετάσχει στα πέντε από τα τελευταία επτά Φάιναλ Φορ».
«Έχουμε την εμπειρία»
«Βρισκόμαστε πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος», συνέχισε ο κόουτς του Ολυμπιακού και εξήγησε: «Μένουμε στον αγώνα του Σαββάτου σε πρώτη φάση και μετά θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για το Φάιναλ Φορ. Δουλεύουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κοιτάμε μόνο τον ημιτελικό και το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Θέλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι αγωνιστικά και πνευματικά. Μπορώ να πω πως η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί του ημιτελικού. Αλλά εμείς ξέρουμε πώς να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια, το έχουμε ξανακάνει και έχουμε την εμπειρία. Ξέρουμε τον τρόπο, τι πρέπει να κάνουμε και πώς να εμφανιστούμε. Μετά λοιπόν την Ελευσίνα ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να ετοιμαστούμε για τον ημιτελικό της Παρασκευής».
«Δουλεύουμε όλη την χρονιά»
«Έχοντας την… τύχη στη στιγμή δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο», σχολίασε χαριτολογώντας ο Σφαιρόπουλος σχετικά με το διαφημιστικό σλόγκαν του χορηγού και υπογράμμισε: «Πιστεύω στη σκληρή δουλειά. Γίνετε δουλειά μέσα στο γήπεδο όχι μόνο για το Φάιναλ Φορ. Δουλεύουμε όλη τη χρονιά, δεν είναι ότι θα ετοιμαστούμε τώρα. Μέσα από όλα τα παιχνίδια που παίξαμε βελτιωνόμασταν, μαθαίναμε και βλέπαμε τα λάθη μας. Η ομάδα είναι προετοιμασμένη και ξέρει τι πρέπει να κάνει και στο τέλος θα βάλουμε τις τελευταίες πινελιές. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, χρειαζόμαστε την “τύχη στη στιγμή”, την οποία ευχόμαστε να δώσει το “ΣΚΡΑΤΣ”».
«Έχουμε την ευκαιρία μας»
«Όταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να μάθεις να λειτουργείς πάντα υπό πίεση», παρατήρησε ακόμη ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά και σημείωσε: «Αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες υψηλού επιπέδου. Έχουμε μάθει να λειτουργούμε έτσι και αυτό μας ιντριγκάρει. Καμία ομάδα δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με το Φάιναλ Φορ. Ξεπεράσαμε όσα προβλήματα τραυματισμών είχαμε και εμφανιστήκαμε στα πλέι οφ έτοιμοι. Πήραμε την πρόκριση. Είχαμε πίεση πριν. Γνωρίζοντας πως πηγαίνεις στο Φάιναλ Φορ, δεν έχεις μετά την πίεση του… να πας. Όταν όμως φτάνεις εκεί δίνεις όλες σου τις δυνάμεις για να διεκδικήσεις το τρόπαιο. Δεν ξέρουμε πότε θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία. Έχουμε την ευκαιρία μας και πρέπει να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις να την διεκδικήσουμε. Αυτό επισκιάζει το αν υπάρχει κάποια πίεση ή όχι».
Ο Σφαιρόπουλος δήλωσε ακόμη ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον φόβο που προκαλεί η παρουσία του σε πέντε Φάιναλ Φορ τα τελευταία επτά χρόνια: «Η ομάδα είναι πέντε φορές τα τελευταία επτά χρόνια σε Φάιναλ Φορ. Αυτό και μόνο προκαλεί φόβο σε αντιπάλους και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Έχουμε την εμπειρία και πρέπει να το δείξουμε αυτό μέσα στο γήπεδο. Πρέπει πάντα να ξέρουμε ότι ένα ματς τελειώνει μόνο όταν σφυρίξει ο διαιτητής, όχι νωρίτερα».
«ΤΣΣΚΑ δεν είναι μόνο ο Κιριλένκο»
«Αυτό που θα πω στους παίκτες μου είναι ότι η ΤΣΣΚΑ δεν είναι μόνο ο Κιριλένκο», επισήμανε ο κόουτς των «ερυθρολεύκων». «Είναι μια ομάδα που έχει πλήρες ρόστερ. Έχει πολλούς παίκτες υψηλού επιπέδου σε κάθε θέση και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε συνολικά».
«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουμε ως ομάδα είναι η αμυντική μας λειτουργία», τόνισε ο Σφαιρόπουλος. «Έχουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Η εμπειρία του να είσαι στα Φάιναλ Φορ είναι πολύ μεγάλη. Εκείνο που με απασχολεί είναι το πώς θα ετοιμαστεί η ομάδα, δεν με απασχολεί πώς θα είμαι εγώ. Το κύριο μέλημά μου είναι να είναι έτοιμη η ομάδα να παίξει τον ημιτελικό και με το καλό τον τελικό».
 

Σχετικά άρθρα