Black Bottom τάρτα!Απόλαυση απο άλλο πλανήτη!

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><span>2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />2/3 φλ. ανάλατο βούτυρο<br />2 κρόκοι<br />1 με 2 κ.σ. παγωμένο νερό<br /><br /><strong>Για τη γέμιση</strong><br />3 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια<br />4 κ.σ. κορνφλάουρ<br />6 κ.σ. ζάχαρη<br />1 2/3 φλ. γαλά<br />140 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια<br />2 δόσεις εσάνς βανίλιας<br />1 φακελάκι ζελατίνα σκόνη<br />3 κ.σ. νερό<br />2 κ.σ. μαύρο ρούμι<br /><br /><strong>Για τη γαρνιτούρα</strong><br />1/2 φλ. πηχτή κρέμα γάλακτος<br />φλούδες σοκολάτας</span></p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p> </p>
<p><span>1. Σε ένα μπολ </span><span>κοσκινίζουμε</span><span> το αλεύρι.</span></p>
<p><span>2. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.</span></p>
<p><span>3. Προσθέτουμε τους κρόκους με κρύο νερό ώστε να γίνει το μείγμα μια μαλακή ζύμη.</span></p>
<p><span>4. Την ανοίγουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε  σε μια βαθιά φόρμα τάρτας 22 εκ. Βάζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο.<br /><br /><strong>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.</strong></span></p>
<p><span>5. Τρυπάμε τη βάση της τάρτας παντού με πιρούνι, τη σκεπάζουμε με λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής, σκορπίζουμε επάνω ξερά φασόλια και την ψήνουμε για 10 λεπτά.</span></p>
<p><span>6. Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια, ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε 10 λεπτά ακόμη ώσπου να χρυσίσει και να γίνει τραγανή. Την αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα.<br /><br />7. Για τη γέμιση, χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους, το κορνφλάουερ και 2 κουταλιές από τη ζάχαρη.</span></p>
<p><span>8. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα και όταν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των κρόκων.<br /><br />9. Ρίχνουμε πάλι το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα σε μπολ.<br /><br />10. Ρίχνουμε σε πυρίμαχο μπολ τη σοκολάτα. Το τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώσπου να λιώσει (μπεν μαρί) η σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.</span></p>
<p><span>11. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια στο μπολ με την κρέμα και την ανακατεύουμε.</span></p>
<p><span>12. Απλώνουμε την κρέμα-σοκολάτα στην ψημένη τάρτα και τη σκεπάζουμε προσεκτικά με λαδόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.<br /><br />13. Μουσκεύουμε με το νερό τη ζελατίνη σ’ ένα μπολ. Την αφήνουμε να φουσκώσει και λιώνουμε σε μπεν μαρί.</span></p>
<p><span>14. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και το ρούμι, ανακατεύοντας συνεχώς.<br /><br />15. Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα ασπράδια ώσπου να αρχίσουν να πήζουν.</span></p>
<p><span>16. Ρίχνουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύοντας ώσπου να σφίξει η μαρέγκα.</span></p>
<p><span>17. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στην αρωματισμένη κρέμα με το ρούμι.<br /><br />18. Ρίχνουμε την κρέμα με το ρούμι πάνω από την κρέμα-σοκολάτα στην τάρτα.</span></p>
<p><span>19. Ισιώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια προσέχοντας να μην φαίνεται καθόλου η σοκολάτα.</span></p>
<p><span>20. Βάζουμε πάλι την τάρτα στο ψυγείο ώστε να πήξει και η κρέμα και το ρούμι. Μεταφέρουμε την τάρτα μπλακ μπότομ σε πιατέλα.</span></p>
<p><span>21. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την απλώνουμε πάνω στην τάρτα και γαρνίρουμε με τις φλούδες σοκολάτας.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>http://www.gourmed.gr/</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα