Black Bottom τάρτα!Απόλαυση απο άλλο πλανήτη!

8 Μαΐου 2015

Συστατικά:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλ. ανάλατο βούτυρο
2 κρόκοι
1 με 2 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση
3 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
4 κ.σ. κορνφλάουρ
6 κ.σ. ζάχαρη
1 2/3 φλ. γαλά
140 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 δόσεις εσάνς βανίλιας
1 φακελάκι ζελατίνα σκόνη
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. μαύρο ρούμι

Για τη γαρνιτούρα
1/2 φλ. πηχτή κρέμα γάλακτος
φλούδες σοκολάτας

 

Οδηγίες:

 

1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.

2. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.

3. Προσθέτουμε τους κρόκους με κρύο νερό ώστε να γίνει το μείγμα μια μαλακή ζύμη.

4. Την ανοίγουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε  σε μια βαθιά φόρμα τάρτας 22 εκ. Βάζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

5. Τρυπάμε τη βάση της τάρτας παντού με πιρούνι, τη σκεπάζουμε με λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής, σκορπίζουμε επάνω ξερά φασόλια και την ψήνουμε για 10 λεπτά.

6. Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια, ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε 10 λεπτά ακόμη ώσπου να χρυσίσει και να γίνει τραγανή. Την αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα.

7. Για τη γέμιση, χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους, το κορνφλάουερ και 2 κουταλιές από τη ζάχαρη.

8. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα και όταν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των κρόκων.

9. Ρίχνουμε πάλι το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα σε μπολ.

10. Ρίχνουμε σε πυρίμαχο μπολ τη σοκολάτα. Το τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώσπου να λιώσει (μπεν μαρί) η σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

11. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια στο μπολ με την κρέμα και την ανακατεύουμε.

12. Απλώνουμε την κρέμα-σοκολάτα στην ψημένη τάρτα και τη σκεπάζουμε προσεκτικά με λαδόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.

13. Μουσκεύουμε με το νερό τη ζελατίνη σ’ ένα μπολ. Την αφήνουμε να φουσκώσει και λιώνουμε σε μπεν μαρί.

14. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και το ρούμι, ανακατεύοντας συνεχώς.

15. Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα ασπράδια ώσπου να αρχίσουν να πήζουν.

16. Ρίχνουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύοντας ώσπου να σφίξει η μαρέγκα.

17. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στην αρωματισμένη κρέμα με το ρούμι.

18. Ρίχνουμε την κρέμα με το ρούμι πάνω από την κρέμα-σοκολάτα στην τάρτα.

19. Ισιώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια προσέχοντας να μην φαίνεται καθόλου η σοκολάτα.

20. Βάζουμε πάλι την τάρτα στο ψυγείο ώστε να πήξει και η κρέμα και το ρούμι. Μεταφέρουμε την τάρτα μπλακ μπότομ σε πιατέλα.

21. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την απλώνουμε πάνω στην τάρτα και γαρνίρουμε με τις φλούδες σοκολάτας.




http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ