Φτιάξτε σήμερα το πιο μεθυσμένο ζελέ με 115 ΜΟΝΟ θερμίδες!

8 Μαΐου 2015

Συστατικά

  • 7 φύλλα ζελατίνης
  • 600 ml χυμός μανταρινιού (περίπου 14 μανταρίνια)
  • 300 ml κρασί Prosecco ή λευκό, αφρώδες ξηρό κρασί
  • 1 φύλλο βρώσιμου χρυσού

 

 

 

Τρόπος μαγειρέματος

1

Βάζεις τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για λίγα λεπτά.

2

Βάζεις 100 ml χυμό μανταρινιού σε ένα μικρό τηγάνι και τον ζεσταίνεις ελαφρώς για να βράσει σε σιγανή φωτιά.

3

Όταν η ζελατίνη μαλακώσει και ο χυμός έχει βράσει, απομακρύνεις από τη φωτιά και σουρώνεις τα φύλλα εάν έχουν κρατήσει νερό.

4

Ρίχνεις τα φύλλα μέσα στον καυτό χυμό και τα ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν κομμάτια ζελατίνης και ότι όλα έχουν λιώσει.

5

Ανακατεύεις το ζεστό χυμό στο υπόλοιπο του χυμού με το κρασί και μετά το μεταφέρεις σε μια κανάτα.

6

Περιχύνεις τον χυμό σε 6 μικρά ποτήρια.

7

Τοποθετείς τα ζελέ σε ένα μικρό δίσκο ή πιάτο και τα καλύπτεις με διαφανή μεμβράνη. Τα αφήνεις να κρυώσουν στο ψυγείο  για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξουν.

8

Για να τα σερβίρεις, χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι για να τοποθετήσεις προσεκτικά σε κάθε επιφάνεια του ζελέ ένα κομμάτι από φύλλο χρυσού.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ