Φτιάξτε σήμερα το πιο μεθυσμένο ζελέ με 115 ΜΟΝΟ θερμίδες!

<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>7 φύλλα ζελατίνης</li>
<li>600 ml χυμός μανταρινιού (περίπου 14 μανταρίνια)</li>
<li>300 ml κρασί Prosecco ή λευκό, αφρώδες ξηρό κρασί</li>
<li>1 φύλλο βρώσιμου χρυσού</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<p><span class="step">1</span></p>
<p>Βάζεις τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για λίγα λεπτά.</p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p>Βάζεις 100 ml χυμό μανταρινιού σε ένα μικρό τηγάνι και τον ζεσταίνεις ελαφρώς για να βράσει σε σιγανή φωτιά.</p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p>Όταν η ζελατίνη μαλακώσει και ο χυμός έχει βράσει, απομακρύνεις από τη φωτιά και σουρώνεις τα φύλλα εάν έχουν κρατήσει νερό.</p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p>Ρίχνεις τα φύλλα μέσα στον καυτό χυμό και τα ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν κομμάτια ζελατίνης και ότι όλα έχουν λιώσει.</p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p>Ανακατεύεις το ζεστό χυμό στο υπόλοιπο του χυμού με το κρασί και μετά το μεταφέρεις σε μια κανάτα.</p>
<p><span class="step">6</span></p>
<p>Περιχύνεις τον χυμό σε 6 μικρά ποτήρια.</p>
<p><span class="step">7</span></p>
<p>Τοποθετείς τα ζελέ σε ένα μικρό δίσκο ή πιάτο και τα καλύπτεις με διαφανή μεμβράνη. Τα αφήνεις να κρυώσουν στο ψυγείο  για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξουν.</p>
<p><span class="step">8</span></p>
<p>Για να τα σερβίρεις, χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι για να τοποθετήσεις προσεκτικά σε κάθε επιφάνεια του ζελέ ένα κομμάτι από φύλλο χρυσού.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα