Βγάλτε πάθος και ψυχή, κερδίστε τον κόσμο

Γύρισαν την πλάτη τους στην ομάδα, γιατί στην πορεία του πρωταθλήματος δεν τους έπεισε πως μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των βασικών στόχων. Είπαν ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι στον ΠΑΟΚ της καρδιάς τους, γιατί διαπιστώνουν πως για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επί Σαββίδη, επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. Τα οποία προκαλούν εκνευρισμό.
Η μαζική απουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το γήπεδο, είναι ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης στην Τούμπα. Πως θα επιστρέψει ο κόσμος και πάλι στο γήπεδο; Πως θα πειστούν οι χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, πως κάτι μπορεί να αλλάξει για το μέλλον;
Πέρα από το αγωνιστικό και την προσπάθεια που πρέπει να κάνει η ομάδα για να κερδίσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, πέρα από το θέμα των χρεών που βρίσκεται στην τελική του ευθεία, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ απομένει το τελικό στάδιο με την ειδοποίηση της εφορίας ανωνύμων εταιριών προς την ΠΑΕ για να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο, υπάρχει και αυτό το πολύ μεγάλο θέμα που αναφέραμε. Ο κόσμος θα έρθει ξανά στην Τούμπα, μαζικά, δυναμικά, όταν πειστεί ότι υπάρχει όραμα για το μέλλον. Όταν πειστεί ότι οι κινήσεις που θα γίνουν τόσο από τον μεγαλομέτοχο (που έχει και τον τελευταίο λόγο σε κάθε σοβαρή κίνηση) όσο και από την διοίκηση, θα του δώσουν το ερέθισμα, πως δεν πρόκειται να τον κοροϊδέψουν ξανά.
Όταν διαπιστώσει ότι οι παίκτες θα παίζουν μέσα στο γήπεδο, για να βγάλουν «γούστα», για να «καρφώνουν» τους αντιπάλους τους, όπως ακριβώς έκαναν με πολύ εκφραστικό πάθος, οι νταμπλούχοι στο βόλεϊ. Θα πειστεί να επανέλθει μαζικά, όταν διαπιστώσει πως υπάρχει φλόγα, δίψα για την νίκη σε κάθε ματς, επιθυμία για διάκριση. Κουτόχορτο, κανείς δεν μπορεί να τον «ταίσει», έχει το δικό του κριτήριο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, θα επανέλθει στο γήπεδο, αυθόρμητα, γιατί οι ίδιοι οι φίλαθλοι θα αισθανθούν την ανάγκη να το κάνουν. Όταν θα αφουγκραστεί ο Ιβάν Σαββίδης και τις δικές τους σκέψεις για φυσικά πρόσωπα, τα οποία, δεν είναι επιθυμητά στην Τούμπα. Αυτή είναι η ψυχρή αλήθεια.
Για να δούμε την Τούμπα και πάλι γεμάτη, ίσως χρειαστεί χρόνος. Όμως, όλοι, οφείλουν να δουλέψουν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ΠΑΟΚ ισχυρού, διεκδικητή τίτλων που θα δείχνει σεβασμό στους φίλους του. Οι παίκτες, ο προπονητής, οι συνεργάτες του, όλα τα μέλη της ομάδας, αυτή την χρονική περίοδο σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο βάρος. Δικαιολογημένα. Από τις επιδόσεις της ομάδας, σε αυτή την φάση, άλλωστε, εξαρτώνται πολλά.

Σχετικά άρθρα