Κουκοδήμος: «Το μοιραίο λάθος του Κοντονή»

Ο βουλευτής, τομεάρχης αθλητισμού της Ν.Δ. και πρώην ΓΓΑ μίλησε στο «ΦΩΣ» για λάθη που έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

«Ο κίνδυνος της αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από την Ευρώπη και κάθε διεθνή διοργάνωση παραμένει και είναι πιο μεγάλος από ποτέ…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Πιερίας και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα με το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με το νόμο μεταβιβάζεται περισσότερο στη ΦΙΦΑ πλέον και όχι στην ΟΥΕΦΑ. Και εκεί τα δεδομένα είναι πιο αυστηρά. Το άρθρο 5 του νόμου όπου ο υφυπουργός έβαλε χρονικά όρια στη θητεία των δικαστών είναι μοιραίο λάθος, αφού εκτός των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, παραβιάζει ξεκάθαρα το αυτοδιοίκητο. Του τα είπαμε του κ. Κοντονή, αλλά δυστυχώς δεν μας άκουσε…».
Σύμφωνα με τον Κώστα Κουκοδήμο πρόβλημα υπάρχει ακόμα και με το άρθρο 15: «Αν θέλουμε να τα λέμε όλα, υπάρχει πρόβλημα και με το άρθρο 15 περί αυτοδιοίκητου… Μπορεί να βελτιώθηκε, αλλά ουσιαστικά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς. Αφαίρεσε 10 λέξεις ο υφυπουργός, που του υποδείξαμε, αλλά, κράτησε 2-3 που οι ξένοι δεν τις ξέρουν και μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Από τη στιγμή όμως που του είχαν σταλεί εγγράφως οι προτάσεις-θέσεις και διορθώσεις από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ θα μπορούσε να τις βάλει έτσι στο νόμο στα επίμαχα σημεία και όλα να ήταν σωστά. Να μην υπήρχε κανένας κίνδυνος… Δυστυχώς όμως εκείνος έκανε άλλα… Μπορεί να έχει κάποιες σωστές ιδέες και εμείς συμφωνούμε σε θέματα πάταξης της βίας και για αυτό ορισμένα άρθρα τα ψηφίσαμε, αλλά με το αυτοδιοίκητο τα έχει μπερδέψει…».
Όσο για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, τόνισε: «Το άρθρο 5 πιστεύω ότι θα είναι η αιτία για να βρεθούμε εκτός Ευρώπης και θα τρέχουμε… Και φυσικά ένα τέτοιο Grexit είναι τραγικό και καταστροφικό. Είναι μονόδρομος αυτό που θα συμβεί… Ας κάνει ό,τι και ο Ορφανός το 2006 που για λίγες ώρες αποκλειστήκαμε, να φέρει τροπολογία μια εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό για να βρεθούμε ξανά εντός. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος…Ο κ. Κοντονής θα μείνει στο πάνθεον των ‘‘ηρώων’’, που προσπάθησαν να τα βάλουν με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά τελικά θα επικρατήσει η λογική. Και αυτό έχει την εξήγηση του: Στον αθλητισμό δεν είναι όλα άσπρο – μαύρο, ειδικά στο ποδόσφαιρο παίζουν όλα τα χρώματα! Και αυτό οφείλει να το ξέρει ο κ. Κοντονής και η κυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα