Σικάγο και ΛΑ Κλίπερς πήραν προβάδισμα

Σικάγο και ΛΑ Κλίπερς πήραν προβάδισμα με 2-1 στους ημιτελικού των πλέι οφ Ανατολής και Δύσης απέναντι σε Κλίβελαντ και Χιούστον.
Ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση των «ταύρων» με τους Καβαλίερς, καθώς στην εκπνοή της αναμέτρησης με μεγάλο τρίποντο, παρά την άμυνα του Τόμπσον, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 99-96 και ταυτόχρονα το προβάδισμα στη μεταξύ τους σειρά με 2-1.
Ο ηγέτης των «ταύρων» είχε ακόμη 7 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ Τζίμι Μπάτλερ με 20 και Μάικ Ντανλίβι με 16 πόντους τον ακολούθησαν, με τον Πάου Γκασόλ να αποχωρεί με μυϊκό πρόβλημα. Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 27 πόντους και 14 ασίστ ήταν ο κορυφαίος του Κλίβελαντ. Ο «βασιλιάς» έφτασε τις 1.073 ασίστ στα πλέι οφ και πέρασε στην 4η θέση όλων των εποχών στη σχετική στατιστική κατηγορία. Ξεπέρασε σε ένα ένα βράδυ τους Νας, Πάρκερ και Μπερντ.
Πολύ πιο εύκολο έργο είχαν οι Λος Άντζελες Κλίπερς στον τρίτο ημιτελικό της Δύσης. Έχοντας τους Ρέντικ και Ρίβερς σε μεγάλη βραδιά διέλυσαν με 124-99 το Χιούστον κι έκανε το 2-1 στη μεταξύ τους σειρά.
Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ με 31 πόντους και ο Όστιν Ρίβερς με 25 πόντους έκαναν τη διαφορά, ενώ ο Μπλέικ Γκρίφιν ήταν σταθερά καλός με 22 πόντους και 14 ριμπάουντ.
Ο Τζέιμς Χάρντεν με 25 πόντους και 11 ασίστ μαζί με τον Ντουάιτ Χάουαρντ που είχε 14 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ ήταν οι μόνοι που διασώθηκαν από τους Ρόκετς, που πλέον θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας σε δύο μέρες.
Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε για 2:54 στο τέλος έχοντας ένα άστοχο τρίποντο.

Σχετικά άρθρα