5ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»: H πιο γευστική γιορτή

9 Μαΐου 2015

Περισσότεροι από 130 παραγωγοί, γευσιγνωσίες, εκπλήξεις, happenings, αγορές, πολιτισμός, παιδικές εκδηλώσεις, χαλαρή ατμόσφαιρα, και τα πιο ποιοτικά αυθεντικά προϊόντα από την πιο δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα σας περιμένουν για όλο το weekend στην Τεχνόπολη στο Γκάζι σε μια γιορτή για όλους.

 

3.30 το μεσημέρι έξω από τις πύλες της Τεχνόπολης στο Γκάζι. Μισή ώρα μας χωρίζει από τη στιγμή που θα αρχίσει η μεγάλη γιορτή. ΄Εξω από την πόρτα, βρίσκονται ήδη περίπου γύρω στους 150 -200 επισκέπτες, περιμένοντας να απολαύσουν το μεγαλύτερο και ωραιότερο φεστιβάλ γεύσης της Ελλάδας, με τη σφραγίδα του αθηνοράματος. 

Στις 4μμ., το μεγάφωνο ανακοινώνει την έναρξη του 5ου Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή, Γεύσεις», η πόρτα ανοίγει και η περιπλάνηση στο γοητευτικό χώρο της Τεχνόπολης και στις γεύσεις ξεκινάει. 

Μια αίσθηση πικ νικ μαζί με  μια χαλαρή αύρα απολύτως ταιριαστή με το ανοιξιάτικο ζεστό απόγευμα μας υποδέχεται μαζί με το διάχυτο άρωμα του καφέ. Αν και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ακόμα στις δουλειές τους, οι παρέες, τα ζευγάρια και οι οικογένειες με τα πιτσιρίκια τους, γεμίζουν σιγά –σιγά το χώρο.

Πολλοί έχουν κάνει ήδη πέντε φορές τη θητεία τους στα προηγούμενα φεστιβάλ, ξέρουν το δρόμο και εξηγούν και στους υπόλοιπους το τι και το πώς. Όσοι έρχονται για πρώτη φορά, ρωτούν και τριγυρίζουν εντυπωσιασμένοι γύρω από την Υψικάμινο όπου το Street Food  έχει την τιμητική του.

 

Περνώντας από περίπτερο σε περίπτερο και από παραγωγό σε παραγωγό, βλέπουμε τους παλιούς επισκέπτες να ξανασυναντιούνται και να χαιρετιούνται με τους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και τους καινούργιους  επισκέπτες  να ανακαλύπτουν εντυπωσιασμένοι τον θαυμαστό κόσμο των υπέροχων ελληνικών delicatessen, φτιάχνοντας μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα όπου οι δοκιμές και τα ψώνια γίνονται αφορμή για γνωριμίες ανθρώπων από τη μια μεριά της Ελλάδας με διάμεσο το φανταστικό φαγητό και τη δημιουργικότητα.

Ακόμα κι εμείς στο «αθηνόραμα» που δοκιμάζουμε τα προϊόντα των μικρών παραγωγών όλο το χρόνο δεν παύουμε να εκπλησσόμαστε κάθε φορά με την ποιότητα, την καινοτομία, τη νοστιμιά ή την επανανακάλυψη της παράδοσης που βλέπουμε κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ και εφέτος, αυτή η αίσθηση είναι πολύ δυνατή.

Φαίνεται άλλωστε και από τις σακκούλες που γεμίζουν τα χέρια των επισκεπτών με όλων των ειδών τα καλούδια και από τα επιφωνήματα ικανοποίησης και κατάφασης σε κάθε μπουκιά και κάθε γουλιά.

Καθώς το απόγευμα δίνει τη θέση του στο βράδυ, η φωτιά που έχει ανάξει στον υπαίθριο χώρο για το …αντικρυστό –ναι, θα ψήσουμε και το κλασσικό κρητικό έδεσμα,  η μουσική από το ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΝΤΑ 88 FM, το χαρούμενο crowd  με το χωνάκι παγωτό του Βενέτη, τους γκιουσλεμένδες του Food Truck και τα εδέσματα του Δειπνοσοφιστήριου στο χέρι, οι ανακοινώσεις που καλούν στα σεμινάρια μισοθυμίζουν σχολείο και όλα μαζί φτιάχνουν κλίμα γιορτής που δεν απολαμβάνουμε πολύ συχνά. 

 

Το έλεγε και μια παρέα που καθόταν στο πεζούλι με μια μπύρα και ένα γκιουσλεμέ στο χέρι και με τις σακούλες σωριασμένες στα πόδια τους: «πολύ χαλαρά είναι κι άμα θέλετε ερχόμαστε κι αύριο»...

Το «α» και το athinoramaumami, μας περιμένουν όλους αύριο και την Κυριακή με σεμινάρια γεύσης, γευσιγνωσίες, μαθήματα μαγειρικής, υπέροχα προϊόντα, stand up comedy, ζωντανή μουησική, ζογκλέρ, παιδότοπο, μαγειρική για τα παιδιά και ό,τι πιο εκλεκτό για το τραπέζι μας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Περισσότερα για το φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις εδώ

athinorama

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ