Εντινγκά: «Αξέχαστο το γκολ με Γιούβε»

Για τη φετινή χρονιά, την κατάκτηση του τίτλου, το στόχο του νταμπλ, το γκολ του με την Γιουβέντους στο Champions League και το μέλλον της καριέρας του μίλησε ο Ντελβέν Εντινγκά. 
 
Η συνέντευξη του Κονγκολέζου μέσου στη NOVA:
 
 
Για τη φιέστα της ομάδας: «Πολύ σημαντικές εικόνες είναι φυσικά, όταν βρεθήκαμε όλοι πάνω στην εξέδρα, έτοιμοι να σηκώσουμε το Κύπελλο. Όταν σηκώσαμε το Κύπελλο, ήταν μία πάρα πολύ ωραία στιγμή, η στιγμή της απονομής, δηλαδή της στέψης. Όλα όσα ακολούθησαν ήταν πάρα πολύ όμορφα ως εικόνες και θα ήθελα να τα κρατήσω. Το να είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής με τα μέλη της οικογένειάς του και τους αγαπημένους του ανθρώπους, αγκαλιά με τον κόσμο και τους φιλάθλους να βγάζουν φωτογραφίες. Όλες αυτές είναι πραγματικά πολύ όμορφες εικόνες τις οποίες θέλουμε να κρατήσουμε».
 
Για τον αγώνα με τον Πλατανιά: «Υπάρχει χρονική διαφορά ανάμεσα στο ματς με τον Πλατανιά και τον τελικό του Κυπέλλου. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το ματς της Κυριακής προς όφελός μας για να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό. Όμως, από ‘κει και πέρα θα υπάρχει χρόνος για να προετοιμαστούμε κατάλληλα μόνο για τον τελικό. Για εμάς το παιχνίδι με τον Πλατανιά είναι μία ακόμη καλή ευκαιρία να αποδείξουμε γιατί είμαστε και φέτος πρωταθλητές. Παράλληλα, θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση».
 
Για την παρουσία του στους «ερυθρόλευκους»: «Πραγματικά πρόκειται για μία πολύ καλή εμπειρία. Η δεύτερη χρονιά πέρασε με πάρα πολύ όμορφο τρόπο. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε περισσότερα παιχνίδια από ότι στην πρώτη μου σεζόν. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ως ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε έναν ακόμη τίτλο, το δεύτερο συνεχόμενο στο πρωτάθλημα με την παρουσία μου εδώ. Έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε έναν ακόμη τίτλο, του Κυπέλλου, ώστε και σε ομαδικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο η χρονιά να είναι πιο πετυχημένη».
 
Για το γκολ επί της Γιουβέντους, καθώς έγινε ο πρώτος Κονγκολέζος που σκοράρει στο Champions League: «Σίγουρα είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ήταν εκτός από γκολ που πετυχαίνει για πρώτη φορά παίκτης από τη χώρα μου στο Champions League και για μένα προσωπικά ήταν το πρώτο μου στο Champions League. Αποκτά μια ιδιαίτερη αξία για μένα. Σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα μείνει χαραγμένο. Εύχομαι να έχω τη δυνατότητα να σημειώσω κι άλλα γκολ στο μέλλον στο Champions League, αλλά αυτό το συγκεκριμένο δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ».
 
Για το αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό: «Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα εξετάσω μετά τον τελικό του Κυπέλλου, νομίζω και η ομάδα θα το εξετάσουμε μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει σε εκείνο το διάστημα. Προς το παρόν αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παραμείνω συγκεντρωμένος στο γεγονός πως έχω τη δυνατότητα να μετάσχω σε έναν τελικό του Κυπέλλου. Είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο για μένα, ειδικά μετά την περσινή σεζόν που δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε έως τον τελικό, οπότε θέλω να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτό και από εκεί και πέρα να εξετάσουμε τις πιθανότητες».

Σχετικά άρθρα