Δέλλας: «Θα βρούμε λύση»

Ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη, τονίζοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα της ομάδας του στο παιχνίδι.
Αναλυτικά ο προπονητής είπε:
“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου όχι για την εμφάνιση, αλλά για τα ψυχικά αποθέματα που είχαν όταν το ματς στράβωσε. Και στράβωσε γιατί ήμασταν νευρικοί με πολλά λάθη. Από δικό μας λάθος ήρθε το 0-1. Παρ’ όλα αυτά με ηρεμία, με πάθος για τη νίκη, καταφέραμε και πήραμε αυτούς τους τρεις βαθμούς. Πριν το ματς είχαμε μιλήσει και είπαμε να το συνδυάσουμε και με καλή εμφάνιση. Δυστυχώς δεν ήμασταν τόσο καλοί, στο μεγαλύτερο διάστημα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο αντίπαλος, που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Έκλεισε χώρους και δυσκολευτήκαμε αρκετά. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε, τα παιδιά δούλεψαν το παιχνίδι, έκαναν κάποιες φάσεις.
Τελείωσε όμως αυτό το ματς. Κοιτάμε το επόμενο. Οι βαθμοί χρειάζονται για να τελειώνουμε την υπόθεση άνοδος. Πρώτο μας μέλλημα είναι να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Όπως μας έχει συνηθίσει ο κόσμος. Εμείς έχουμε την ευθύνη”.
Για το πρόβλημα στο να δημιουργει φάσεις η ΑΕΚ;
“Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό, από θέμα φάσεων. Ήμασταν πολύ νευρικοί. Δεν είχαμε κινήσεις να ανοίξουμε τον αντίπαλο και από δικά μας λάθη να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν νομίζω κάποιος παίκτης να είναι “αδειος” ή να μην έχει κίνητρο. Με έχει προβληματίσει όλο αυτό. Όμως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα τη βρούμε τη λύση.
Κάποιες φορές νομίζω ότι κάνουμε παραπάνω πράγματα απ’ όσα επιβάλλει η φάση να κάνουμε. Αυτό έχει να κάνει με την… αγωνία των παιδιών να δημιουργήσουν και να παίξουν ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό όμως να παίζεις γρήγορα και άλλες φορές βιαστικά. Εμείς παίζουμε βιαστικά”.
Για το αν υπάρχει άγχος και πίεση;
“Δεν το θεωρώ! Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια μας έχουν προβληματίσει πολύ. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Και αυτή η βιασύνη μας μας κάνει κακό. Ειδικά στο κέντρο. Η βιασύνη να δημιουργήσουμε, να κάνουμε φάσεις, φέρνει αυτή την “αναταραχή”. Πίεση και άγχος δεν υπάρχει”.

Σχετικά άρθρα