Το θέμα είναι τί απαιτήσεις έχεις

Η εικόνα της ΑΕΚ στα play off δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με την εικόνα των “κιτρινόμαυρων” στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η μέρα με τη νύχτα! Το ζητούμενο λοιπόν είναι για ποιό λόγο η “Ένωση” παρουσιάζεται τόσο κακή, τόσο άνευρη, τόσο “άδεια” και χωρίς ρυθμό στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ούτε ο Δέλλας δεν μπορεί να απαντήσει ξεκάθαρα. Και αυτό είναι ακόμα χειρότερο. Γιατί σημαίνει ότι δεν έχει εντοπίσει την αιτία των κακών εμφανίσεων. Εκτός και αν… ξέρει και δεν θέλει να πει. Αλλά αν ίσχυε αυτό θα είχε κάνει πράγματα για να το διορθώσει.
Η αλήθεια είναι ότι ο “Κολοσσός” ψάχνεται”. Χθες άλλαξε διάταξη (την οποία είχε να χρησιμοποιήσει από ένα φιλικό το 2014 κόντρα στη Λαμία!), άλλαξε θέσεις και πλευρές σε παίκτες, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Ευτυχώς αποφεύχθηκε η γκέλα κόντρα στον Απόλλωνα, διότι σε διαφορετική περίπτωση, το… κράξιμο θα θύμιζε τις περσινές εποχές μετά το ματς με τη Θύελλα Ραφήνας.
Οι “κιτρινόμαυροι” γκρεμίζουν ότι έχτισαν με κόπο όλη τη σεζόν. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Για κάποιους παίκτες δε, είναι ότι χειρότερο, διότι σπαταλάνε τις τελευταίες ευκαιρίες που έχουν για να παραμείνουν στο ρόστερ και τη νέα σεζόν. Και μιλάμε και για κάποιους… που λογίζονται ως βασικοί!
Ο Δέλλας είπε ότι η κακή εικόνα δεν οφείλεται ούτε στο άγχος, ούτε στην πίεση, ούτε στην αδιαφορία. Έριξε το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών στη βιασύνη. Στο ότι οι παίκτες του δεν έχουν καθαρό μυαλό. Μα την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας πρέπει να την κάνει ο ίδιος. Όπως και τη διαχείριση του ρόστερ για να μην “αδειάζουν” ψυχολογικά οι ποδοσφαιριστές, ή να νιώθουν εξαντλημένοι. Όχι μόνοι τους οι παίκτες.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι τί απαιτήσεις έχει η ΑΕΚ από τον Δέλλα και τους παίκτες του. Πόσο ψηλά βάζουν τον πήχη αυτής της ομάδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η Τριανδρία. Και τί σκοπεύουν να κάνουν για να την ενισχύσουν τόσο ώστε τη νέα αγωνιστική περίοδο να είναι σε θέση να κοιτάξει πολύ ψηλά…
Η υπόθεση άνοδος έχει κριθεί. Ας μη γελιόμαστε. Η ΑΕΚ θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην ανέβει. Με νίκη στο Αλκαζάρ “τελειώνει” και ουσιαστικά το παραμύθι. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι χαμηλές πτήσεις. Ακριβώς το αντίθετο πρέπει να γίνει…
Πάμε τώρα και στην καυτή πατάτα. Αν η ΑΕΚ απέκτησε τον Μακόλεϊ Κρισάντους ως φορ περιοχής ενόψει της νέας σεζόν στη SuperLeague, προσφέροντάς του μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια συμβόλαια της ομάδας, τότε έκανε δεδομένα μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές γκάφες της χρονιάς.
Ο 25χρονος Νιγηριανός, δυστυχώς δεν δικαιώνει κανέναν για την επιλογή του. Καταρχήν δεν πατάει περιοχή, αλλά ακόμα και όταν το κάνει τα τελειώματά του είναι κάκιστα. Ωστόσο παραμένει χαμογελαστός. Αυτό οφείλω να του το αναγνωρίσω.
Στις 5 Απριλίου έγραφα ότι τα γκολ του Κρισάντους με την Καλλιθέα και τον Άλιμο δεν είναι κριτήριο… Διότι πρόκειται για ασόβαρα ματς, όπου δεν έδειξε και τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά ξέχασα… Σκόραρε και στα κεκλεισμένων των θυρών φιλικά των Σπάτων.
Χθες πάλι, ήταν περιπλανώμενος μέσα στον αγωνιστικό χώρο με ελάχιστη προσφορά. Αν κάποιος δε, υποστηρίξει ότι έχει συμμετοχή στο πρώτο γκολ, θα του απαντήσω ότι από εκείνο το σημείο ο ακριβοπληρωμένος μου φορ περιμένω να σκοράρει και όχι να το χάσει… Αυτά για όσους καταλαβαίνουν τί σημαίνει η λέξη σέντερ φορ.
Έγραφα επίσης ότι για τον “Μάκη” θα είναι κριτήριο τα ματς των play off. Μέχρι στιγμής λοιπόν παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση. Στα 35′ συμμετοχής κόντρα στον Ηρακλή, στα 67′ κόντρα στην Παναχαϊκή και στα 45’+ κόντρα στον Απόλλωνα, ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα…
Κάποιοι θα πούνε ότι δεν παίζει συχνά ή πολύ. Μα με αυτή την εικόνα που βγάζει πως να παίξει περισσότερο; Ειλικρινά απορώ το τί είναι αυτό που είδαν στην ΑΕΚ με δεδομένο ότι στην Τουρκία ήταν σε χειρότερη αγωνιστική κατάσταση.
Στον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς πιστώνεται η μεταγραφική επιτυχία του Γιάκομπ Γιόχανσον, αλλά ταυτόχρονα και η κάκιστη επιλογή του “Μάκη” τον οποίο μάλιστα γνώριζε από την κοινή τους θητεία στη Λας Πάλμας. Κάτι που κάνει την συγκεκριμένη επιλογή ακόμα χειρότερη…

Σχετικά άρθρα