«Παίζω το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου»

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται ενόψει του Final 4 της Ευρωλίγκας στην Μαδρίτη. Οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Βασίλης Σπανούλης θα δώσει το παρόν σε ένα ακόμα Final 4 στην καριέρα του.
Ο ηγέτης του Ολυμπιακού μιλώντας στα «Νέα» είπε ότι διανύει την καλύτερη φάση στην καριέρα του ενώ αποκάλυψε τι θα πει στους συμπαίκτες του πριν τον ημιτελικό.
Αναλυτικά:
«Παίζω το καλύτερο και το πιο ώριμο μπάσκετ της καριέρας μου, συνεπώς θα μπορούσα να πω ότι είναι η καλύτερη χρονιά μου. Όμως αυτή δεν έχει τελειώσει και τα καλά ξεκινάμε τώρα για εμάς. Θέλω να συνδυαστεί με τίτλους», είπε αρχικά.
Για την Εθνική: «Από μικρός παίζω στην Εθνική ομάδα, από την οποία έχω λείψει μόνο λόγω τραυματισμού. Πέρυσι ήταν αδύνατο να βοηθήσω ακριβώς για αυτόν τον λόγο και προσπάθησα τουλάχιστον να το εκμεταλλευτώ και να προετοιμάσω καλύτερα τον εαυτό μου. Το γεγονός ότι έπειτα από πολλά χρόνια έμεινα περισσότερο χρόνο μαζί με την οικογένεια μου, με βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά, με ωφέλησε»
Για το πως τον βοηθάει η οικογένεια του: «Γενικά, η οικογένεια μου αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη μου και από τότε που τη δημιούργησα μου έδωσε φτερά. Πριν φύγω για ένα μεγάλο παιχνίδι ή τουρνουά, το χαμόγελο των γιών μου, μια κουβέντα τους, είναι το καλύτερο που μπορώ να πάρω μαζί μου. Το μόνο που θέλουν όταν φεύγω από το σπίτι για ταξίδι είναι να γυρίσω γρήγορα».
Για τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα: «Είναι το κορυφαίο παιχνίδι που έχουμε κάνει όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα. Δεν θυμάμαι ποτέ τόσο ολοκληρωτικό παιχνίδι για 40 λεπτά, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, φτιαγμένη για να πάρει το Ευρωπαϊκό. Βγάλαμε τον αθλητικό μας εγωισμό σε αυτό το παιχνίδι. Γενικά όμως ο τρόπος με τον οποίο φθάσαμε φέτος στο Φάιναλ Φορ ήταν εκπληκτικός. Αν και είχαμε ατυχίες με πολλούς τραυματισμούς καταφέραμε να έχουμε εξαιρετική πορεία στο Top 16, αλλά και να αφήσουμε εκτός μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ».
Για το αν έκανε λάθος που αγωνίστηκε όντας τραυματίας κόντρα στην Φενερμπαχτσε: «Αναγνωρίζω το λάθος μου που έπαιξα με τη Φενέρ αν και ήμουν τραυματίας. Δεν έπρεπε να το κάνω και έβαλα σε κίνδυνο τον εαυτό μου και την ομάδα, απλώς γιατί υπερίσχυσε η έντονη επιθυμία να μην αφήσω τους συμπαίκτες μου σε ένα τόσο δύσκολο σημείο και έπειτα από μια εξαιρετική πορεία που είχαμε κάνει στο Top 16. Αν αποκλειόμασταν δεν θα συγχωρούσα τον εαυτό μου, ενώ ευτυχώς δεν έπαθα μεγαλύτερη ζημιά».
Για το τι θα πει στους συμπαίκτες του για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ: «Πάμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε όλο τον χρόνο και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Σκεφτείτε ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε σε Φάιναλ Φορ».

Σχετικά άρθρα