Μεταταρσαλγία - Πώς να την αντιμετωπίσω;

11 Μαΐου 2015
Διονύσης, 48 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας, εδώ και καιρό έχω πόνους στο πάνω μέρος του πέλματος μετατάρσιο από την πάνω μεριά κουντεπιε κυρίως όταν σηκώνομαι από καθιστή ή ξαπλωτή θέση. Απο αυτά που διάβασα έχω πτώση μεταταρσίου γιατί έχω όλα τα συμπτώματα μεγαλύτερο 2ο δάκτυλο κάλους στο πέλμα στο συγκεκριμένο σημείο, όχι όμως παραμόρφωση. Οι πόνοι στο πάνω μέρος είναι συνέχεια της μεταταρσαλγίας;

Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Ορθοπεδικός

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η πτώση κεφαλών των μεταταρσίων μπορεί να εκδηλώνεται με πόνο στο πρόσθιο πόδι ακόμη και στη ραχιαία επιφάνειά του. Σημαντικό στοιχείο είναι η ύπαρξη τύλου (κάλλου) στην πελματιαία επιφάνεια. Το πιο σωστό θα ήταν να εξεταστείτε από κάποιον ορθοπεδικό και ενδεχομένως να υποβληθείτε σε ακτινολογικό έλεγχο.

 

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορίνο και απέκτησε την ειδικότητας Ορθοπαιδικής και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, μεε κατεύθυνση πρόληψη – παρέμβαση – αποκατάσταση τραυματισμών

Επιμελητής Ιατρικού κέντρου Αθηνών Κλινική Π. Φαλήρου. Έχει πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε πληθώρα επιστημονικών περιοδικών και συμμετοχές σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα, είναι Επιμελητής του Ιατρικού κέντρου Αθηνώνστην  Κλινική Π. Φαλήρο, καθώς επίσης και γιατρός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ παίδων, της ΚΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας (Α1 μπάσκετ ανδρών)και της ΑΕΟ Πρωτέα Βούλας (Α2 μπάσκετ γυναικών. Είναι μέλος της  Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθώς επίσης και των AO Alumni member και AO Trauma member.

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ