Δεν είναι πλέον τόσο «μπετόν»

Έμοιαζε στάνταρ μέχρι πολύ πρόσφατα η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου. Και το ενδιαφέρον ή οι όποιοι ενδοιασμοί είχαν να κάνουν με το βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας του Αλμπέρτο Μποτία και του Ομάρ Ελαμπντελαουί,  λόγω των τραυματισμών τους.
 
Με τον Ισπανό και το Νορβηγό διαθέσιμους και σε καλή κατάσταση, όλοι είχαμε στο μυαλό μας (και βασικά ο ίδιος ο Περέιρα) το εξής σχήμα που ήταν ακλόνητο, βάσει των επιλογών και του τρόπου που έπαιξε ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα. 
 
Γκολκίπερ ο Ρομπέρτο, στην άμυνα ο Ομάρ με τον Μασουακού και ο Μποτία με τον Σιόβα. Στο κέντρο ο Εντινγκά με τον Μιλιβόγεβιτς, μπροστά τους ο Τσόρι, δεξιά ο Ντοσεβί και ο Μπενίτες αριστερά στην αρχή ή δίδυμο με τον Μήτρογλου στην πορεία του αγώνα. Οποιαδήποτε άλλη προσθήκη ή αφαίρεση θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη.
 
Το ματς στα Χανιά (σε συνέχεια εμφανίσεων όπως στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο ή στο Φάληρο με τον Απόλλωνα) είναι πιθανό να επιφέρει αλλαγές. Σίγουρα έχει βάλει δεύτερες σκέψεις. 
 
Ο Φράνκο Χάρα είναι ούτως ή άλλως παίκτης εμπιστοσύνης για τον Πορτογάλο τεχνικό και με το γκολ που έβαλε στην Κρήτη δεν αποκλείεται να πάρει ξανά φανέλα βασικού. Για τον Τζίμι Ντουρμάζ και τον Νταβίντ Φουστέρ οι πιθανότητες είναι επίσης υπαρκτές, θα ήταν περισσότερες και για τον Κώστα Φορτούνη αλλά μάλλον πήγε λίγο πίσω, όπως και για τον Παϊτίμ Κασάμι αλλά αυτός δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου το τελευταίο διάστημα. 
 
Πολλά θα φανούν από την εικόνα που θα δείξουν συγκεκριμένοι παίκτες στις επόμενες προπονήσεις και στο φιλικό-πρόβα τζενεράλε. Τόσο από εκείνους που είχαν σίγουρη τη θέση για τον τελικό όσο και από αυτούς που διεκδικούν μία…

Σχετικά άρθρα