Η Γερμανία ετοιμάζει πακέτο 30 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

11 Μαΐου 2015

Η γερμανική εφημερίδα Bild σε άρθρο της αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα, ετοιμάζει πακέτο 30 δισ. ευρώ.

Στους κύκλους των χριστιανοδημοκρατών σοσιαλδημοκρατών συζητείται ανοιχτά επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για 30 δισεκ. ευρώ ή και περισσότερα.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία διερωτάται «είναι ένα θέμα που έχει κλείσει εδώ και καιρό;».

«Γεγονός είναι» γράφει η εφημερίδα, «ότι στους κύκλους των χριστιανοδημοκρατών σοσιαλδημοκρατών συζητείται στο μεταξύ ανοιχτά μια επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για 30 δισ εκ. ευρώ ή και περισσότερα, τα οποία θα χρειαστεί η Αθήνα το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία».

«Ο χριστιανοδημοκράτης Norbert Brackmann είπε στη Bild: Φυσικά και εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές για την Ελλάδα. Σε αυτές συγκαταλέγεται τόσο ένα Grexit όσο και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας» τονίζει ο Γερμανός πολιτικός μιλώντας στην εφημερίδα, η οποία συνεχίζει:

«Προϋπόθεση για ένα τρίτο πακέτο είναι η Αθήνα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Στη συνέχεια, και έπειτα από την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 2,7 δισεκ. ευρώ του 2ου πακέτου διάσωσης, ένα τρίτο πακέτο θα μπορούσε να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει η Bild επικαλούμενη κύκλους ευρωπαίων αξιωματούχων.».

www.madata.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ